Honda dezvăluie denumirea viitorului electromobil urban și anunță o versiune electrică pentru noul Jazz

Honda a publicat informații noi despre două modele electrificate din gamă, ce urmează să fie lansate în următoarele luni. Niponii au comunicat, că viitoarea generație Honda Jazz va primi o versiune hibridă și au anunțat denumirea compactei urbane de serie, cu propulsie electrică, derivată din conceptul e Prototype.
Noul electromobil de serie, ce urmează să-și facă apariția în gama de modele nipone până al finalul acestui an, a fost botezat Honda e. Modelul electric compact se va inspira din conceptele retro-futuriste Urban EV și e Prototype, prezentate anterior la evenimente auto internaționale. Honda e are la bază noua platformă creată special pentru electromobile, ce prevede un sistem de tracțiune pe puntea spate. Niponii nu au oferit prea multe detalii tehnice, însă conceptul e Prototype, prezentat la Geneva, dispune de o autonomie de până la 200 km, suficient pentru o exploatare urbană. Odată cu prezentarea prototipului, niponii au dat startul comenzilor preliminare pentru electromobil, iar până în prezent au fost plasate circa 22 mii comenzi.

Tot în viitorul apropiat urmează să fie prezentată noua generație a compactei urbane Honda Jazz. Potrivit primelor informații oficiale, distribuite de niponi, compacta se va alege cu un sistem de propulsie hibrid. Surse neoficiale anticipează premiera noului Jazz la Salonul Auto de la Tokyo din toamna acestui an, lansarea pe piață urmând să aibă loc în primele luni ale anului viitor.
Ambele modele fac parte din strategia celor de la Honda, denumită "Electric Vision". Conform planurilor, toate modelele din gama Honda vor dispune de cel puțin o versiune electrificată până în 2025, și tot în următorii șase ani cota versiunilor electrificate de modele Honda comercializate în Europa va constutui circa 2/3 din totalul vânzărilor niponilor pe Bătrânul Continent.
0
1,559
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!