Hyundai va colabora cu Rimac pentru dezvoltarea modelelor de performanță cu propulsie electrică

Hyundai Motor Company și KIA Motors Corporation au investit 80 milioane euro în compania Rimac Automobili, din Croația, specializată pe producția supercar-urilor electrice. În schimbul investițiilor, cei de la Rimac vor colabora cu companiile sud-coreene pentru dezvoltarea a două modele de performanță cu propulsie 100% electrică.
În cadrul acordului de colaborare, Rimac va asista companiile sud-coreene pentru dezvoltarea a două modele de performanță cu propulsie electrică, unul urmând să fie lansat cu brandul Hyundai și cel de-al doilea cu brandul KIA. Hot-hatch-ul electric Hyundai va fi un supercar clasic, cu motor electric amplasat în spate, și se va inspira din conceptele Racing Midship. Al doilea supercar electric va fi lansat mai târziu, și va avea la bază un sistem de propulsie electrică cu motoare alimentate cu hidrogen.

În prezent Rimac are în gamă două supercar-uri electrice. Cel mai nou, Rimac C_Two a fost prezentat în 2018 – modelul este propulsat de 4 motoare cu o putere totală de 1,914 CP, fiecare cuplat la câte o cutie de viteze. Supercar-ul electric este capabil să accelereze până la 60 mile (96 km/h) într-un timp record de 1.84 secunde.
Concernul Hyundai este al doilea constructor auto de talie mondială, interesat de tehnologiile Rimac Automobili. Anterior interesul pentru know-how-ul companiei din Croația a fost manifestat de Porsche, care a achiziționat o cotă de 10% din acțiunile companiei.
0
461
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
TESTE DRIVE DE CARE AŢI PUTEA FI INTERESAT
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!