În Chișinău au apărut primele treceri de pietoni cu mesaje aplicate pe carosabil!
22 Mai 2019, 08:56
În Chișinău au apărut primele treceri de pietoni cu mesaje dedicate aplicate pe carosabil. Primăria și-a propus să introducă marcaje rutiere de tip nou, inspirate din țările occidentale, pentru atenționarea pietonilor. Deocamdată marcajul rutier a fost aplicat pe două treceri de pietoni din Chișinău, iar ulterior acestea își vor face apariția în intersecțiile aglomerate. Internauții, însă, s-au arătat nemulțumiți de noul marcaj rutier.

Proiectul are scopul de a reduce numărul accidentelor rutiere cu implicarea pietonilor pe trecerile special amenajate, prin disciplinarea acestora. Cele două treceri pietonale vin cu mesaje dedicate, ce îndeamnă pietonii să-și supravegheze și să conducă copiii pe trecere, să-și scoată căștile și să coboare de pe bicicletă pentru a traversa strada în siguranță.

Inițial marcajul rutier special și-a făcut apariția pe două treceri de pietoni din Chișinău, iar mai târziu acestea vor fi aplicate în cele mai aglomerate intersecții din capitală. Imagini cu noul marcaj rutier au fost postate de primarul general interimar al Municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, pe rețeaua de socializare Facebook, iar reacția internauților nu s-a lăsat mult așteptată.
Utilizatorii Facebook s-au arătat nemulțumiți de greșelile ortografice comise la aplicarea marcajului, iar cel mai mult cetățenii au fost indignați de faptul că trecerea de pietoni duce spre... gazon! Edilul capitalei a răspuns, însă, întrebărilor cetățenilor, menționând că lucrările de amenajare a trotuarului sunt în toi și urmează să fie finalizate în următoarele zile.

Cum credeți, vor contribui noile treceri de pietoni la disciplinarea participanților la trafic?
PiataAuto.mdDenis Godorozea
0
1,595
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!