Legendarul Niki Lauda, triplu campion Formula 1, s-a stins din viață la vârsta de 70 ani

Niki Lauda, legendarul pilot de curse din Austria, triplu campion Formula 1 s-a stins din viață ieri, 20 mai 2019, la vârsta de 70 ani. Lauda s-a remarcat prin succese deosebite în curse fiind recunoscut drept un pilot iscusit legendar al secolului 20.
Niki Lauda s-a impus în Formula 1 cucerind victorii pentru Ferrari în 1975 și 1977, și în 1984 pentru echipa McLaren, iar fanii vor remarca cursa din cadrul Marelui Premiu al Germaniei din 1976, care s-a încheiat pentru pilotul austriac cu un accident soldat cu multiple arsuri pe corp și fața pilotului.
Legendarul pilot, însă, nu s-a remarcat doar în sporturile cu motor. După ce s-a retras pentru prima dată din Formula 1, Niki Lauda a fondat propria linie aeriană, Lauda Air, care între timp a devenit una dintre cele mai mari linii aeriene din lume, iar Lauda a fost și unul din primii piloți a propriilor avioane, fiind un mare pasionat de aviație. Niki Lauda a revenit, însă, după o absență de două sezoane, în Formula 1 în 1982, iar cu doi ani mai târziu a adus victoria pentru echipa McLaren în 1984.
După ce s-a retras definitiv din sporturile cu motor ca pilot, Niki Lauda a fost implicat în pregătirea echipelor Mercedes-Benz pentru cursele Formula 1, devenind un mentor pentru Lewis Hamilton
0
2,049
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!