Lexus RX se lansează în varianta actualizată de mijloc de carieră cu un caracter mai dinamic și senzații tari în condus

Lexus prezintă în premieră mondială versiunea actualizată a SUV-urilor RX și RXL – modelele se lansează concomitent în SUA și Europa și vin cu actualizări ample pentru substratul tehnic, dar cu modificări minore la nivel de design exterior.
Designerii niponi nu au riscat să introducă modificări majore pentru aspectul exterior al SUV-ului RX, iar asta pentru că designul versiunii pre-facelift nu pare a fi demodat, iar apariția lui RX în trafic cucerește în continuare atenția automobiliștilor și pietonilor. Totuși, SUV-ul nipon a avut parte de mici actualizări stilistice.
Pentru varianta facelift Lexus a pregătit o bară de protecție față redesenată, cu secțiuni dedicate farurilor de ceață montate pe partea inferioră a barei, și un calandru integrat cu o structură interioară regândită. La posterior actualizările țin de blocurile optice spate, ce dispun de o semnătură modificată. Versiunile de top RX și RXL vor putea fi echipate acum cu noile faruri adaptive LED BladeScan Type AHS, ce aduc o precizie mai bună în adaptarea razei de lumină.
La interior modificările sunt mai vizibile doar pentru versiunile de top, ce au beneficiat de un nou sistem multimedia cu ecran de 12.3 inch cu comenzi tactile. Deși dimensiunea ecranului a rămas aceeași, acesta are acum o altă formă, cu o suprafață orizontală mai mare. În premieră pentru Lexus RX sunt incluse sistemele Apple CarPlay și Android Auto și comenzile vocale, însă sistemul multimedia poate fi în continuare operat prin intermediul touchpad-ului de pe tunelul central. Versiunile incipiente, însă, vor fi echipate cu sistemul multimedia de tip vechi, cu ecran de 8 inch, fără comenzi tactile și vocale și fără posibilități avansate de conectare cu gadget-urile personale.
Sistemele de siguranță activă au avansat în tehnologii odată cu facelift-ul. Sistemul de frânare automatizată de urgență poate identifica acum bicicliștii și are o rază de acțiune mai mare acum, inclusiv pe timp de noapte. Adepții versiunii cu 7 locuri Lexus RXL se vor bucura de ajustările dispoinibile pentru cel de-al treilea rând de scaune.
Modificările tehnice nu se limitează aici, iar niponii au accentuat că în urma îmbunătățirilor introduse la nivel de suspensie și servodirecție, SUV-ul oferă acum senzații tari și o precizie mai bună în condus. Totodată a fost rigidizată caroseria lui Lexus RX facelift.
Lista motorizărilor, cel mai probabil, nu a suferit modificări, iar asta pentru că oficialii niponi nu au venit cu declarații în acest sens. Amintim, că în dependență de piață Lexus RX este disponibil în versiunile RX 300, cu benzinar de 2.0 litri cu 238 CP la activ, RX 350, cu benzinar de 3.5 litri și 300 CP la activ, și versiunea hibirdă RX 450h, cu benzinar și motor electric, ce livrează în tandem 313 CP.
0
538
GALERIE FOTO (38 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!