Lider în Europa, outsider în SUA: Volkswagen Golf părăsește piața americană

Preferințele pasionaților de automobile din Europa și SUA sunt diametral opuse: dacă primii preferă modele mai compacte și eficiente, cu propulsoare cu o cilindree mai mică, atunci cei din urmă preferă mașini uriașe, dotate cu benzinare monstruoase, de preferință, aspirate natural. Acest lucru este confirmat și de modelele care se bucură de un succes deosebit pe un continent și suferă un eșec total pe altul. Este și cazul lui Volkswagen Golf, care menține poziția de lider pe piața europeană de mai mult de două decenii, dar suferă din cauza cererii extrem de mici în SUA. Mai nou, din cauza vânzărilor minore modelul ar putea fi eliminat de pe piața americană.
Potrivit informațiilor distribuite de presa occidentală, ce citează surse din reprezentanța americană Volkswagen, cel puțin versiunile standard Golf și Golf Variant ar putea fi eliminate din gama producătorului german, oferită pe piața nord-americană, odată cu lansarea celei de-a opta generație Golf. Decizia este cauzată de cererea extrem de mică pentru Golf în SUA – pe parcursul anului 2018 pentru Golf au optat 6,642 clienți americani, ceea ce constituie doar 2% din totalul vânzărilor Volkswagen în SUA. Chiar și așa, versiunile de performanță Golf R și Golf GTI și-ar putea continua cariera pe piața nord-americană, iar asta datorită cererii constante pentru aceste modele, care ocupă o bună parte din totalul vânzărilor Golf în America de Nord.
În Europa Golf rămâne a fi lider neschimbat pe piață pentru ultimile două decenii, iar poziția de frunte a fost menținută și în 2018, în ciuda scăderii vânzărilor pe fundalul eliminării modelului din gamă în legătură cu lansarea celei de-a opta generație, planificată pentru acest an. Pe parcursul anului trecut Golf a fost comercializat în Europa într-un număr de peste 446 mii unități, depășind cu mult compacta Renaul Clio, ce s-a poziționat pe locul 2 în topul vânzărilor europene, cu un rezultat de circa 336 mii unități comercializate.
0
1,536
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!