Mazda pregătește două propulsoare noi cu 6 cilindri pentru viitoarele modele hibride

Mazda dezvoltă două propulsoare noi pentru viitoarele modele electrificate – în viitorul apropiat gama de motoare nipone Skyactiv va fi suplinită cu două unități noi, cu 6 cilindri în linie, pe benzină și motorină.

În ciuda tendințelor din industria auto, unde tot mai mulți producători renunță la propulsoarele pe motorină și aleg să dezvolte unități pe benzină cu o cilindree mai mică, Mazda a anunțat lansarea a două motoare termice noi: Skyactiv-X, pe benzină, și Skyactiv-D, pe motorină. Ambele motoare vor avea 6 cilindri în linie.
Ambele unități vor sta la baza viitoarelor modele hibride din gama Mazda, inclusiv sistemele de propulsie de tip mild-hybrid de 48 volți și plug-in hybrid. Nu se cunoaște capacitatea cilindrică a noilor motoare, dar nici termenii și modelele cu care acestea vor debuta pentru prima dată, însă cel mai probabil nolile unități se vor situa sub capotele modelelor mari Mazda, precum nava amiral Mazda6.

Împreună cu noile propulsoare termice, niponii au dispus dezvoltarea unei motorizări 100% electrice și actualizarea unităților existente Skyactiv-G și Skyactiv-D cu 4 cilindri.
0
1,779
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!