Nissan Leaf se lansează în Moldova. Cât costă noul electromobil în ţara noastră?

Nissan Leaf se lansează, în sfârşit, oficial în Moldova. Electromobilul, considerat un pioner în electromobilitatea accesibilă, nu s-a vândut în prima sa generaţie în ţara noastră, însă a devenit între timp cel mai popular electromobil la mâna a doua. Acum, odată cu apariţia noii generaţii Nissan Leaf, modelul 100% electric se va vinde oficial în showroom-ul Nissan din Moldova.
Fireşte, ne-am întrebat cât costă un Nissan Leaf nou în ţara noastră şi în ce dotări vine? Iar răspunsul e cât se poate de interesant. Nissan Leaf porneşte de la 30,900 euro în Moldova, în acest preţ electromobilul venind în echiparea Acenta. În această echipare se includ dotări standard, precum jantele din aliaj de 16 ţoli, LED-urile de zi, cheie inteligentă, sistem de climatizare automat, cu timer prin aplicaţia NissanConnectEV, pompă de căldură pentru încălzire rapidă, toate 4 geamuri acţionate electric, cruise control, sistem multimedia cu display de 7 ţoli, navigaţie, USB şi Bluetooth, senzori de ploaie şi de lumină, volan multifuncţional tapisat cu piele, precum şi întreg setul de dotări de siguranţă.
Dotarea superioară N-CONNECTA a lui Leaf costă 32,900 euro în Moldova şi vine adiţional cu faruri full LED, oglinzi pliabile electric, jante mai mari de 17 ţoli, tapiserie neagră sau bej plus scaune încălzite peste tot, frână de mână electronică, volan încălzit, precum şi sistemul avansat de securitate Around View Monitor, dar şi ProPilot, care combină menţinerea benzilor cu cruise controlul activ.

Şi, în fine, dotarea maximă TEKNA, aduce suplimentar doar tapiserie de piele neagră sau bej, sistemul audio premium BOSE şi capacitatea de parcare automată. Un Nissan Leaf în asemenea dotare de vârf costă 34,900 euro în Moldova.
Noua generaţie Nissan Leaf vine într-o singură motorizare, electrică, ce dezvoltă 150 CP şi 320 Nm. Electromotorul e cuplat la o cutie de viteze automată, care e, de fapt, un demultiplicator cu o singură treaptă. Noul Leaf are o baterie de 40 kWh. Încărcarea completă poate dura 7 ore şi 30 min la o priză obişnuită, de 6.6 kW capacitate şi 32 A. Încărcarea până la 80% la prize ultra-rapide Quick Charger de 50 kW durează între 40 şi 60 minute.
0
2,704
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!