Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Noile Chevrolet Trailblazer și Buick Encore GX pentru SUA: ce au pierdut clienții cu plecarea americanilor din Europa

30 Mai 2019 - 16:54
Redacţia PiataAuto.md
General Motors anunță lansarea a două SUV-uri noi pe piața americană, pregătite anterior în exclusivitate pentru clienții din China. Cele două modele sunt construite pe o platformă comună, dar se vor distinge prin designul și elementele exterioare, dar și prin poziționarea pe piață. Diferite vor fi și nivelele de echipare, iar asta chiar dacă ambianța interioară a celor două modele este aproape identică. Totodată, aceste două modele arată ce au pierdut clienții europeni de pe urma plecării General Motors de pe Bătrânul Continent, întrucât acestea ar avea șanse mari să se lanseze și în Europa, unul cu sigla Chevrolet și cel de-al doilea cu sigla Opel.
Primul model poartă denumirea Chevrolet Trailblazer – crossover-ul compact nu are tangențe cu SUV-ul de dimensiuni mari TrailBlazer, disponibil anterior în gama americanilor, ci doar parazitează pe denumirea renumită a acestuia. Trailblazer se va situa în gama Chevrolet între crossover-ele Trax și Equinox, având un preț cuprins între 28,000 și 32,000 dolari.
Cel de-al doilea model, cu un aspect cu totul diferit, a fost denumit Buick Encore GX, derivat din fratele crossover-ului Opel Mokka, cunoscut în Europa, Buick Encore. Deci, în regiunile noastre modelul ar putea debuta ca o versiune mai mare și mai echipată al lui Mokka, dacă Opel nu ar trece sub controlul francezilor de la PSA și ar rămâne în cadrul grupului General Motors. Fiind mai echipat și poziționat mai sus în ierarhia concernului american, Buick Encore GX va avea un preț mai piperat decât Trailblazer, cuprins între 32,000 și 40,000 dolari.
Cele două SUV-uri au la bază platforma VSS, ce prevede standard un sistem de tracțiune pe puntea față și bară de torsiune pe puntea spate, care va fi înlocuită cu suspensia multi-link în cazul versiunilor de top, dotate cu tracțiune integrală. Sub capotele Traiblazer și Encore GX se vor situa benzinarele turboaspirate de 1.5 și 2.0 litri, cu 172 și, respectiv, 255 CP la activ, cuplate la cutiile automate cu 6 și 9 rapoarte.
Sistemele avansate de siguranță active vor fi oferite pentru ambele modele, iar lista va include sisteme precum cel de frânare automatizată de urgență cu detectarea pietonilor, sistem de menținere a benzii de circulație, cruise-control adaptiv și asistent de parcare cu senzori și cameră de marșarier.
Buick Encore GX va fi ceva mai echipat la interior, va oferi tapiserie de o calitate mai înaltă și o "oglindă" retrovizoare interioară ce va afișa permanent imaginile captate de camera de marșarier.
Acest sistem va lipsi chiar și în lista opțiunilor disponibile pentru Trailblazer, iar la general modelul cu sigla Chevrolet va oferi un set de opționale și sisteme de confort mai modest clienților, pentru a evita canibalismul în interiorul concernului. În schimb, Trailblazer va fi disponibil în interpretarea RS, cu elemente exterioare mai expresive și caroserie bicoloră.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (6 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter