O nouă bornă importantă atinsă de Skoda - uzina din Mlada Boleslav a produs 2.5 milioane motoare din seria EA211

La uzina Skoda din Mlada Boleslav a fost produs motorul cu numărul 2,500,000 din seria EA211. Borna istorică a fost atinsă la doar 7 ani de la startul producției primului benzinar din familia EA211, iar în prezent motoarele produse aici se regăsesc pe mai multe modele Skoda, SEAT și Volkswagen.
Producția motoarelor din seria EA211 a început la uzina din Mlada Boleslav în 2012, cu unitatea pe benzină, aspirată natural, 1.0 MPI. Cu doi ani mai târziu cehii au dat startul producției unității turboaspirate 1.4 TSI și benzinarului aspirat natural 1.6 MPI. Borna de 500 mii motoare produse a fost atinsă în 2015 și cu un an mai târziu pe banda rulantă din Mlada Boleslav și-a făcut apariția benzinarul turboaspirat 1.0 TSI, iar numărul de motoare produse a fost dublat. Cea mai nouă unitate de propulsie, ce a fost introdusă în lista de producție la Mlada Boleslav este benzinarul 1.0 MPI EVO, în 2018.
Astăzi uzina Skoda din Mlada Boleslav produce câte 2,400 motoare zilnic, instalate sub capotele a 12 modele din cadrul Volkswagen Group, precum Skoda Fabia, Octavia, Rapid Spaceback, Karoq, Kamiq și, mai nou, Scala. Pe lângă modelele cehe, motoarele produse aici se instalează sub capotele Volkswagen Polo și Ameo, dar și SEAT Ibiza, Ateca, Leon și Arona.
0
2,000
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!