Porsche va achita o amendă de peste 500 milioane euro în dosarul fraudelor cu motoarele diesel

Scandalul supranumit Dieselgate a început în 2015, când autoritățile americane au învinuit concernul Volkswagen pentru trucarea emisiilor produse de propulsoarele diesel. Ulterior germanii au fost supuși unor amenzi usturătoare, iar pentru soluționarea crizei cei de la Volkswagen au suportat cheltuieli de miliarde de euro, inclusiv amenzi. Cu o nouă amendă de pe urma acestui scandal s-a ales compania Porsche.
În urma cercetărilor produse de anchetatorii germani, procuratura din Stuttgart a constatat o încălcare a datoriilor de supraveghere a emisiilor de nitrați produse de automobilele dotate cu propulsoare diesel de departamentul de dezvoltare Porsche, ceea ce a dus la depășirea normelor legale de emisii produse de automobilele dotate cu propulsoare alimentate cu motorină. Sunt vizate unitățile turbodiesel V6 și V8, care în diferiți ani au fost instalate sub capotele modelelor Cayenne, Macan și Panamera. Anchetatorii germani au găsit dovezi în acest sens la circa 99 mii automobile Porsche.
Deși investigațiile de fraudă continuă, autoritățile germane au supus compania Porsche unei amenzi de 535 milioane euro, amenda fiind acceptată ulterior de constructorul german, care a emis un comunicat de presă în acest sens. Amenda este constituită din două părți: 531 milioane euro este avantajul economic căpătat de Porsche în urma vânzării modelelor dotate cu propulsoarele pe motorină dotate cu sisteme de trișare a emisiilor, pe când celelalte 4 milioane din amenda totală reprezintă pedeapsa pentru încălcarea legii.
De menționat, că Porsche nu produce propriile propulsoare diesel – germanii din Stuttgart utilizează unitățile de propulsie preluate de la Audi, care au fost anterior supuși unei amenzi de 800 milioane euro.
0
310
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!