Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: Audi A4/S4 facelift! Gama de modele primește un design revizuit și modificări tehnice ample

15 Mai 2019 - 09:54
Redacţia PiataAuto.md
La 4 ani de la lansare seria de modele Audi A4/S4 primește un facelift amplu de mijloc de carieră: germanii au actualizat întreaga gamă cu indicile "4", modelele adoptând un limbaj stilistic similar modelelor mai mare din gama constructorului din Ingolstadt. Pe lângă un design exterior revizuit, modelele au beneficiat de mai multe actualizări de ordin tehnic.
Deși păstrează un aspect exterior familiar cu modelul de până la facelift, majoritatea elementelor exterioare Audi A4 au fost modificate. Sedanurile și break-urile primesc blocuri optice față absolut noi, cu o formă mai simplistă, ce adoptă semnătura luminilor de zi LED a modelelor mai mari, precum Audi A7. Iluminarea frontală este acum full-LED standard pentru toate versiunile A4, opțional fiind oferite farurile Matrix-LED.
De la versiunea de până la actualizare pe noul model au ajuns doar capota, plafonul și haionul, în cazul caroseriilor break. Versiunile de performanță S4 au beneficiat de bară de protecție față revizuită, iar în partea de sus, între calandru și capotă și-a făcut loc un nou element aerodinamic. Lista nuanțelor de caroserie disponibile a fost suplinită cu noua nuanță de gri Terra Gray.
Mai puține modificări au parvenit la nivel de habitaclu, însă doar vizual. Din punct de vedere tehnic Audi A4 facelift va alinta proprietarii cu mai multe noutăți picante. Diagonala ecranului multimedia a fost mărită până la 10.1 inch (8.3 anterior), acum fiind disponibile comenzile tactile, ce a dus la eliminarea touchpad-ului de pe tunelul central. Cadranele de bord clasice, precum și anterior, pot fi înlocuite cu un ecran digital, care are un aspect îmbunătățit Full HD acum. A fost suplinită lista variantelor de tapiserie și pentru prima dată Audi A4 va dispune de iluminare ambientală decorativă LED. Pentru toate versiunile este prevăzut un volan ușor revizuit.
În orașele occidentale clienții vor beneficia de mai multe funcții inovative la bordul Audi A4 facelift – mașinile germane pot acum interacționa cu infrastructura urbană, precum semafoarele inteligente, fiind capabile să ofere recomandări șoferului în ceea ce privește viteza de deplasare pentru a ajunge în intersecție în timpul optim pentru a trece la culoarea verde a semaforului fără a opri automobilul, asigurând, astfel, și o economie de combustibil.
Smartphone-ul cu sistem de operare Android, cu o aplicație specială inclusă, poate servi drept cheie de acces și pornire a automobilului, iar pentru ceilalți utilizatori este disponibilă aplicația myAudi, ce permite monitorizarea stării automobilului și activarea unor sisteme, precum cel de climatizare, la distanță, prin intermediul gadgetului mobil.
Suspensia nu a beneficiat de modificări, însă lista motorizărilor a fost actualizată. Toate unitățile cu o capacitate cilindrică de 2.0 litri, pe benzină și motorină, au beneficiat de un generator-starter (sistem de propulsie mild-hybrid), cu excepția versiunilor 40 TDI (turbodiesel de 2.0 litri cu 190 CP la activ) și 45 TDI (turbodiesel de 3.0 litri, cu 231 CP la activ). Benzinarele actualizate livrează acum 150, 190 sau 245 CP, pe când versiunile turbodiesel mild-hybrid sunt capabile de 136 și, respectiv, 163 CP.
Motorizările disponibile pentru Audi S4 au fost actualizate cu câteva săptămâni mai devreme – versiunile de performanță disponibile în Europa au primit o motorizare nouă, turbodiesel, preluată de la modelele mai mari din gamă, în schimbul unității pe benzină. Astfel, turbodieselul V6 de 3.0 litri este acompaniat de un generator-starter și oferă 347 CP și 700 Nm.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (44 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter