Premieră: BMW X1 facelift! Cel mai compact crossover din gamă adoptă limbajul stilistic lansat de noul X7

Bavarezii prezintă versiunea actualizată BMW X1 – cel mai compact crossover din gamă adoptă limbajul stilistic inspirat de cele mai noi modele și se alege cu o parte frontală asemănătoare cu vârful de gamă, noul BMW X7. Pe lângă actualizări la nivel de design, BMW X1 a primit îmbunătățiri consistente la nivel de substrat tehnic, inclusiv unități de propulsie noi.
Partea frontală BMW X1 facelift a beneficiat de un calandru mai generos, comparativ cu versiunea precedentă, unit într-un element unic cromat, precum și în cazul celor mai noi modele din gamă, forme revizuite pentru luminile de zi de tip LED și mici actualizări stilistice la nivel de bară protecție față, cu elemente cromate și secțiuni de iluminare pentru indicatoroarele de viraj.
La posterior bavarezii au redesenat designul interior al blocurilor optice LED. Mânerele portierelor au fost înzestrate cu proiectoare ce sunt puse în funcțiune odată cu luminile de parcare când crossover-ul staționează, ce afișează logo-ul modelului BMW X1. Afară de aceasta, odată cu facelift-ul devin disponibile 3 nuanțe de caroserie noi, Jucaro Beige, Misano Blue (exclusiv pentru nivelul de dotare M Sport) și Storm Bay (oferit doar cu pachetul BMW Individual), și 4 seturi de jante din aliaj cu design revizuit.
Odată cu actualizarea, toate motorizările disponibile pentru BMW X1 se încadrează în standardul de poluare Euro 6d-TEMP. Lista motorizărilor noi, disponibile pentru BMW X1 facelift, este deschisă de varianta turbodiesel X1 sDrive16d, oferită cu cutie manuală cu 6 trepte și tracțiune pe puntea față (opțional poate fi comandată cutia robotizată cu 7 trepte), ce dezvoltă 116 CP. Urmează versiunea X1 xDrive25d, cu 231 CP la activ, și X1 xDrive25i, cu același nivel de putere, cuplat la cutia automată cu 8 rapoarte și sistem de tracțiune integrală. Varianta de top diesel accelerază până la 100 km/h în 6.6 secunde, pe când crossover-ul dotat cu benzinar execută același exercițiu în 6.5 secunde. Per total, bavarezii oferă 16 combinații de motorizări și cutii de viteze pentru crossover-ul împrospătat.
La interior X1 facelift s-a ales cu modificări minore de ordin stilistic, ce aduc câteva variante noi de tapiserie și inserții. De actualizări consistente a beneficiat sistemul multimedia, ce în versiunile incipiente este prezentat de un ecran de 6.5 inch, în variantele cu navigație inclusă este prevăzut ecranul de 8.8 inch, iar pentru nivelele de echipare de top va fi disponibil în premieră ecranul de 10.25 inch cu comenzi tactile, operat inclusiv prin intermediul touchpad-ului de pe tunelul central și comenzi vocale.
Pe lângă actualizarea de mijloc de carieră, BMW anunță lansarea primei versiuni cu sistem de propulsie plug-in hybrid pentru X1, care va fi disponibilă începând cu anul viitor. Bavarezii au dezvăluit denumirea modelului, X1 xDrive25e – aceasta va avea sub capotă o unitate pe benzină, acompaniată de motorul electric, ce în tandem vor asigura un consum mediu mixt de doar 2.0 litri de benzină la 100 km parcurși și o autonomie de până la 50 km în regim 100% electric.
0
2,126
GALERIE FOTO (32 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!