Premieră: Ford Focus Wagon se lansează în versiunea de performanță ST
16 Mai 2019, 14:18
Ford prezintă în premieră noua generație a break-ului de performanță Focus ST Wagon, care va oferi senzații tari în călătoriile de familie, combinând practicabilitatea cu performanțele
benzinarului ce-și face loc mai nou
chiar și sub capota legendarului Mustang.

La exterior break-urile de performanță se vor distinge de versiunile standard cu bare de protecție mai agresive,
jante originale din aliaj cu dimensiuni de 18 și 19 țoli, și un eleron integrat în haion. La interior șoferul și pasagerul din față vor fi răsfățați de scaunele sport Recaro cu suport lateral bine profilat și inserții decorative sport, precum aluminiul și fibra de carbon.
Precum și hot-hatch-ul Focus ST, noul break are sub capotă unitatea turboaspirată pe benzină 2.3 EcoBoost, ce are la activ 280 CP.
Pentru amatorii propulsoarelor pe motorină este rezervat turbodieselul 2.0 EcoBlue, ce livrează un total de 190 CP. Standard motoarele
se cuplează la cutia manuală cu 6 trepte, iar mai târziu versiunile pe benzină vor putea fi comandate cu cutia automată cu 7 rapoarte.
Cele două motorizări diferă și prin nivelul de echipare. De altfel, break-urile dotate cu benzinarul EcoBoost vor avea inclusă suspensia cu amortizoare adaptive și diferențial eLSD, blocabil electronic. Opțional Focus ST
poate fi comandat cu pachetul Performance Pack, ce aduce un sistem de launch control și un regim performant de condus Track Drive. Din păcate pentru amatorii versiunilor turbodiesel, sistemele și opționalele
enumerate mai sus nu sunt disponibile pentru motorizarea EcoBlue nici contra plată, pentru acesta fiind rezervată o suspensie sport standard, fără amortizoare adaptive.
Focus ST Wagon cu motor
pe benzină este capabil să atingă viteza de 100 km/h în 5.8 secunde, cu doar 0.1 secunde mai lent decât o face hatchback-ul.
Versiunea cu turbodiesel sub capotă execută același exercițiu în 7.7 secunde, sau cu 0.1 secunde mai lent decât Focus ST hatchback echipat cu același propulsor. Viteza maximă este limitată la 250 km/h pentru modelele pe benzină și la 220 km/h pentru versiunile pe motorină.
PiataAuto.mdDenis Godorozea
0
1,461
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!