Premieră: Renault Megane RS Trophy-R - hot-hatch-ul francez se impune cu un record pe Nurburgring la start de carieră

Francezii prezintă în premieră noul hot-hatch Renault Megane RS Trophy-R – modelul de performanță se impune cu un record pe Nurburgring la răsăritul carierei sale, devastând rivalul Honda Civic Type R, și devine cel mai rapid model cu tracțiune pe puntea față pe Iadul Verde.
Noua generație Renault Megane RS Trophy-R se lansează cu primul succes remarcabil chiar la începutul carierei: modelul francez a reușit să stabilească un nou record în rândul modelelor cu tracțiune pe puntea față pe Nurburgring, cucerind circuitul german în 7 minute 40.100 secunde, sau cu circa 4 secunde mai rapid decât recordmanul anterior, Honda Civic Type R.
Noul Megane RS Trophy-R are sub capotă unitatea turboaspirată de 1.8 litri, preluată de la Megane RS Trophy, ce livrează 300 CP și 470 Nm. Noua versiune de performanță se distinge de RS Trophy cu o suspensie resetată, un coeficient aerodinamic mai bun și o greutate proprie redusă cu 130 kg. Francezii nu au dezvăluit caracteristicile dinamice ale noului Megane RS Trophy-R, însă cel mai probabil acesta indică rezultate mai spectaculoase, decât versiunea RS Trophy, ce cucerește viteza de 100 km/h în 4.7 secunde și poate atinge viteza maximă de 270 km/h.
Cea mai dinamică versiune a Megane va putea fi achiziționată până la finalul acestui an, însă cei francezii vor construi un număr limitat la câteva sute de unități RS Trophy-R. Prețul va fi anunțat mai aproape de startul oficial al vânzărilor.
0
248
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!