Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră: Skoda Citigo-e iV, prima mașină 100% electrică din noua gamă de modele electrificate Skoda iV

24 Mai 2019 - 09:02
Redacţia PiataAuto.md
În cadrul evenimentului special organizat în după-amiaza zilei de ieri, Skoda a lansat oficial noua gamă de modele electrificate iV. Noua serie s-a ales din start cu două modele: Skoda Superb iV, nava amiral cu sistem de propulsie hibrid, și primul model 100% electric – Skoda Citigo-e iV.
Skoda Citigo-e iV este primul electromobil de serie din istoria constructorului din Mlada Boleslav și primul jucător al noii serii de modele electrificate, ce a primit indicile iV. Electromobilul este, de fapt, o versiune electrică a compactei Citigo, lansată de cehi cu câțiva ani mai devreme.
Din punct de vedere stilistic, Citigo-e iV nu diferă prea mult de fratele său echipat cu propulsor cu combustie internă – designul exterior a rămas aproape imaculat, cu excepția micilor detalii, caracteristice electromobilelor, dar și unele elemente inspirate de la cele mai noi modele din gamă, precum Scala, Kamiq și Superb facelift.
Partea frontală se distinge prin placa ce preia locul calandrului tradițional, vopsită în culoarea caroseriei, și bara de protecție față ușor revizuită. La posterior, principala diferență este făcută de inscripția "Skoda", ce a preluat locul siglei corporative a constructorului din Mlada Boleslav. Standard Skoda Citigo-e iV dispune de jante de 14 țoli, iar opțional clienții vor putea opta pentru un set de jante originale de 16 țoli.
Cele mai picante curiozități sunt ascunse la nivel de substrat tehnic, însă. Skoda Citigo-e iV este propulsată de un motor electric de 61 kW, echivalentul a 83 CP, situat pe puntea față. Cuplul maxim de 210 Nm este disponibil din primele clipe de accelerație și permite hatchback-ului urban să atingă viteza de 100 km/h în 12.5 secunde. Motorul electric este alimentat de la o baterie de 36.8 kWh, ascunsă în podeaua compactei electrice. Bateria oferă o autonomie de până la 265 km, conform ciclului WLTP, o distanță absolut suficientă pentru o exploatare urbană.
Startul producției Skoda Citigo-e iV este planificat pentru cea de-a doua jumătate a acestui an. În următoarele luni cehii vor deschide pre-comenzile pentru noul electromobil, iar primele unități urmează să fie livrate clienților până la finalul acestui an. Prețurile vor fi anunțate mai târziu.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (14 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter