Premieră mondială: Ferrari SF90 Stradale! Cel mai dinamic Ferrari destinat drumurilor publice din istorie

Ferrari prezintă în premieră mondială noul SF90 Stradale, cel mai puternic și dinamic Ferrari construit pentru drumurile publice, pregătit cu un sistem de propulsie hibridă capabil să ofere o autonomie de până la 25 km în regim 100% electric. Pe lângă sistemul de propulsie revoluționar, noul SF90 Stradale este un supercar de importanță istorică pentru constructorul din Maranello, ce aduce un limbaj stilistic absolut nou în gamă.
Deși nu este primul model cu sistem hibrid de propulsie, noul supercar electrificat uimește cu performanțele maxime, de care este capabil. Ferrari SF90 Stradale este propulsat de un benzinar turboaspirat V8 de 4.0 litri, capabil să dezvolte 779 CP și 800 Nm. Propulsorul termic este acompaniat de 3 motoare electrice, două pe puntea față și unul pe puntea spate, iar puterea totală atinge nivelul uimitor de 1,000 CP și 800 Nm. Astfel, acesta este cel mai potent V8 disponibil vreodată pe un Ferrari, și cel mai puternic supercar al constructorului italian destinat drumurilor publice. Cuplul este prelucrat de cutia automată cu 8 rapoarte și transmis pe ambele punți prin sistemul sofisticat de tracțiune integrală – o altă premieră pentru constructorului din Maranello. Grație repartizării inteligente a cuplului, Ferrari SF90 Stradale accelerează până la 60 mph (97 km/h) în 2.5 secunde, iar viteza maximă pe care o poate atinge supercar-ul constituie 340 km/h.
Revoluția vine și la nivel de sistem de propulsie, care este unul plug-in hybrid, deci alimentat de la priză! Cele trei motoare electrice alimentate de la un set de baterii Li-ion pot parcurge fără implicarea motorului termic pe distanțe de până la 25 km, cu viteza limitată la 135 km/h.
Modificări importante sunt aduse în premieră și la nivel de design exterior și ambianță interioară. Ferrari SF90 Stradale adoptă un limbaj stilistic absolut nou pentru constructorul italian, cu mici elemente evoluate, preluate de la predecesori. Deși aparența exterioară, precum și anterior, inspiră dinamism și eleganță, ansamblul de elemente exterioare crează un tablou general mai stilat, mai inspirat din industria auto și designul futurist. Dacă elementele frontale aduc un aspect absolut nou pentru gama Ferrari, atunci la crearea părții posterioare designerii au fost un pic mai fideli supercar-urilor anterioare, fiind păstrată semnătura dublă a celor două blocuri optice de la posterior, ce au acum forme nițel mai pătrățoase. Bara de protecție spate include un difuzor generos și două terminații ale sistemului de evacuare integrate chiar în centrul barei de protecție.
Ambianța interioară sugerează un confort mai mare în utilizarea zilnică și în călătorii lungi a supercar-ului, iar designul complicat al planșei de bord pare a fi într-o contradicție cu aspectul dinamic al exteriorului. Se pare că designerii au pus accentul pe expresivitate în detrimentul ergonomiei la proiectarea planșei, însă rezultatul depășește așteptările și este cu adevărat unul reușit, iar aici italienii au combinat perfect funcțiile specifice unui supercar cu marea varietate a comenzilor omniprezente pentru operarea cu ansamblul de sisteme și tehnologii incluse la bord. Până și volanul a fost înzestrat cu comenzi tactile cu suprafețe acoperite de plastic negru, ce contrastează cu selectorul regimurilor de condus (eDrive, Hybrid, Performance și Qualify) de culoare roșie, situat în apropiere imediată. Apropo, comenzile tactile sunt tot mai răspândite la bordul Ferrari și-și fac apariția și pe consola centrală, iar cadranele de bord tradiționale au cedat în fața unui ecran imens de 16 inch.
Cei de la Ferrari nu au dezvăluit informații despre prețul și termenii apariției pe piață, însă presa occidentală anticipează că noul SF90 Stradale va fi disponibil până la finalul acestui an.
0
2,461
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!