Premieră mondială: McLaren GT - primul supercar din gama britanicilor dedicat călătoriilor

McLaren se lansează într-un segment absolut nou cu noul model GT, dedicat călătoriilor, ce pune accentul nu doar pe sportivitate și silueta dinamică, dar și pe confort. McLaren GT se distinge de celelalte modele din gama britanicilor cu o practicitate avansată, caracteristici și setări optime pentru exploatarea zilnică.
Chiar și fiind un model absolut nou, McLaren GT are la bază platforma tehnică utilizată de celelate modele din gamă – Monocage II-T, debutată pentru prima dată cu modelul McLaren 720S. Totodată, caroseria noului GT este una originală, cu elemente decorative și aerodinamice unice, iar la bord supercar-ul oferă simțitor mai mult loc cât pentru șofer și pasager, atât și într-un compartiment adițional destinat bagajelor, de 420 litri, situat în spatele celor două scaune. Afară de acesta, un portbagaj este prevăzut și în partea frontală, sub capotă, acesta este mult mai modest, însă, și oferă un volum de doar 150 litri.
Interiorul va alinta șoferul și pasagerul cu un confort mai pronunțat și o serie de opționale indisponibile pentru supercar-urile spartanice. Scaunele dispun de reglaje electrice și încălzire, fiind tapisate cu piele fină Nappa și Alcantara. Consola centrală este dominată de un ecran tactil a sistemului multimedia, ce include sistemul de navigare HERE, iar plăcerea acustică este asigurată de sistemul audio Bowers & Wilkins cu 12 difuzoare. Opțional clienții pot opta pentru plafon panoramic.
Substratul tehnic este preluat de la supercar-ul McLaren 720S, însă cu unele resetări și actualizări, pentru a asigura noul GT cu un caracter unic, echilibrat. Benzinarul biturbo V8 de 4.0 litri dispune de o putere mai modestă de 620 CP și 630 Nm, pe când în cazul modelului 720S acesta este capabil de 720 CP și 770 Nm. Sistemul de evacuare este în continuare melodios, dar nu pătrunde atât de mult la interior și nu va deranja cu volum excesiv. Suspensia a rămas aceeași, cu amortizoare adaptive, însă de dragul practicismului, în urma resetărilor aplicate, garda la sol atinge acum 130 mm.
Deși are o greutate proprie simțitor mai mare decât 720S (1,466 kg contra 1,283 kg), McLaren GT este capabil să uimească cu caracteristicile sale dinamice: accelerația până la 100 km/h are loc în doar 3.2 secunde, pe când viteza de 200 km/h este atinsă în 9 secunde. Acul vitezometrului oprește în drept cu viteza de 326 km/h.
Britanicii au și dat startul comenzilor pentru noul McLaren GT. Supercar-ul vine să diversifice gama de modele britanice și va atrage clienți noi printr-un nivel de confort mai mare, clienți ce-și doresc un adevărat supercar, dar pentru exploatarea zilnică, ce nu sunt gata să cedeze confortul în fața sportivității. Prețul de start constituie 163 mii lire sterline, ceea ce este și simțitor mai accesibil decât prețul de pornire a supercar-ului McLaren 720S, ce are un preț de 218 mii lire sterline.
1
1,198
GALERIE FOTO (23 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!