Premieră: noul Opel Grandland X este primul plug-in hybrid din gama constructorului german

Opel prezintă în premieră mondială primul plug-in hybrid din gama sa – noul Grandland X Hybrid4. Pe lângă sistemul de propulsie electrificat, cel mai mare SUV din gama germanilor primește pentru prima dată și un sistem de tracțiune integrală. Din punct de vedere tehnic, însă, germanul este identic SUV-ului Peugeot 3008 hibrid, debutat în premieră în toamna anului trecut.
Sub capota Opel Grandland X Hybrid4 s-a situat unitatea pe benzină 1.6 PureTech, ce livrează 200 CP. Motorul termic este acompaniat de două motoare electrice, unul situat după cutia automată cu 8 rapoarte și cel de-al doilea, situat pe puntea spate. Pentru amplasarea propulsorului electric germanii au înlocuit bara de torsiune standard cu o suspensie spate multi-link, iar astfel SUV-ul dispune și de tracțiune integrală, pentru prima dată în carieră. În tandem motoarele dezvoltă 300 CP.
Motoarele electrice sunt alimentate de la un set de baterii, situat în podeaua portbagajului, cu o capacitate de 13.2 kWh, suficientă pentru o autonomie în regim 100% electric de până la 50 km. La dispoziția șoferului vor fi puse 4 regimuri de condus: Electric, Hybrid, Sport și AWD.
Prețul versiunii hibride Opel Grandland X va fi anunțat mai aproape de startul vânzărilor, care vor începe în câteva săptămâni. Ulterior germanii vor continua electrificarea propriei game de modele, ce urmează să fie suplinită cu versiuni hibride pentru modelele existente, dar și automobile 100% electrice.
0
2,303
GALERIE FOTO (14 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!