Recomandarea Car Music de week-end, №25

Salutare, prieteni, la o nouă ediţie de weekend, cu o recomandări de muzică bună pentru condus! Peisajele de după parbriz sunt tot mai înverzite şi mai pline de viaţă, aşa că şi noi am ales astăzi ceva suficient de dinamic, încât să vă susţină această predispoziţie mai plină de tempou la volan.
Iată, deci, cele trei noi recomandări de astăzi.

Recomandarea Electronic:
Jai Wolf – The Cure to Loneliness. 2019.
Albumul ăsta pare a fi o cură perfectă de a te scoate din hibernare şi de a te transpune încet-încet în predispoziţia de călătorii însorite de vară. Începe într-un ritm mai lin, iar apoi piesele capătă tot mai mult ritm şi te duc inevitabil la dorinţa de libertate în condus, pe coastele de apus ale lumii, unde să savurezi măreţia momentului. Un album care se potriveşte de minune unei sesiuni mai lungi de condus şi trebuie neapărat ascultat cap-coadă pentru a-i da voie să-şi facă efectul de a vă transpune din amorţeala primăverii încă friguroase în cea a unei seri calde de vară. Ah, da, cine e Jai Wolf? Căile muzicii sunt nebănuite şi, aşa cum anul trecut descopeream talente extraordinare prin Pakistan, Jai Wolf s-a născut tocmai în Bangladesh, cu numele de Sajeeb Saha. Astăzi trăieşte în New Work şi şi-a luat un nume de scenă cu o percepţie mai universală, Jai Wolf. A avut un EP de succes anterior, lansat în 2016, numit Kindred Spirits, cu piese folosite inclusiv la conoare sonore din filme, dar abia acum, în 2019, a lansat primul său album complet de studiou, cel recomandat azi! Savuraţi-l!

Recomandarea Jazz:
The Hot Sardines – The Hot Sardines. 2014.
Arareori dai peste un album de jazz mai plin de tempou şi viaţă ca ăsta! Compoziţia, mixul de stiluri şi orchestrarea sunt pur şi simplu geniale! The Hot Sardines e o trupă de jazz new-york-eză, care se inspiră dintr-un stil de hot jazz de mai de demult, însă muzica pe care o fac şi felul în care amestecă stilurile nu are nici pe departe vreun miros de naftalină, ba dimpotrivă, totul pare neaşteptat de proaspăt şi dinamic. Şi, pe deasupra, se potriveşte de minune unui episod de condus pe vreme primăvăratică, într-o maşină cu un sistem audio superb, care să pună în evidenţă toată diversitatea sunetelor din acest album!

Recomandarea Rock:
Jack Slamer – Jack Slamer. 2019.
„Cine o fi ăştia?”... După 20 minute de ascultat: „Mmm... cine o mai fi Jack Slamer?”... După încă 15 minute de audiţie: „Oh, ce bun e albumul ăsta, îl introduc neapărat în următoarea recomandare! Dar tot n-am idee cine se ascunde, de fapt, după numele Jack Slamer”, mi-am zis eu. Aşa se întâmplă adeseori, prieteni, când dai întâmplător peste un album, îl asculţi, îl placi enorm şi abia apoi afli cine sunt, de fapt, creatorii muzicii pe care tocmai ai plăcut-o! Iar au aveam să aflu că albumul cu acelaşi nume ca şi trupa – Jack Slamer – este, de fapt, primul album complet cu vizibilitate internaţională al acestor băieţi, după câteva single-uri lansate în anii anteriori. Trupa Jack Slamer vine din... Elveţia, iar asta e şi prima trupă din Elveţia pe care o recomand în cele 25 de ediţii muzicale din această serie. Ba mai mult ca atât, în Elveţia albumul ăsta a fost lansat în 2016, doar că bunătatea asta a rămas conservată în frumoasa ţară din inima Europei, iar trupa a tot concertat prin cluburile şi festivalurile Elveţiei. N-au dus lipsă de cerere sau de succes, dar noi ne bucurăm că au ieşit şi la nivel mai global acum, şi vă recomandăm cu ardoare acest album, plin de ritm, plin de viaţa intensă a unui rock inspirat, cu elemente de hard rock clasic, dar în acelaşi rând fără pic de clişee. Totul e proaspăt, dar şi plăcut urechii în acelaşi timp. Demult n-am auzit o trupă rock atât de bună şi un album atât rock de inspirat!

Vedeţi şi:
» Toate recomandările muzicale precedente
0
2,189
GALERIE VIDEO (3 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!