Renault prezintă naveta electrică 100% autonomă EZ-Pod

Renault suplinește propria gamă de transporturi cu pilot automat EZ cu noua navetă ultra-compactă cu propulsie electrică EZ-Pod. Electrocarul micuț este lipsit în totalitate de organe de control caracteristice automobilelor și este destinat transportului de pasageri pe distanțe mici.
Noul Renault EZ-Pod este destinat transportării persoanelor pe distanțe mici, precum parcurile de agrement, centre comerciale și parcări destinate automobilelor convenționale. EZ-Pod poate adăposti la bord până al două persoane, este lipsit în totalitate de organe de control caracteristice automobilelor și are un sistem de propulsie electric.
Compacta autonomă a fost dezvoltată pe baza electromobilului de serie Renault Twizy și ocupă u suprafață de drum mai mică de 3 metri pătrați. Viteza maximă este limitată la 20-30 km/h, iar operarea are loc prin intermediul sistemului de pilot automat, ce include camere video, un lidar, un ansamblu de radare poziționate pe caroserie și un sistem de navigare GPS. Sistemul de operare dezvoltat de francezi este unul adaptiv și este capabil să opereze în baza datelor colectate de sistemele de supraveghere pentru a schimba traiectoria și viteza de mișcare independent. Totodată, sistemul poate detecta pietoni, automobile și alte obstacole în cale.
Francezii nu au anunțat despre perspectivele lansării EZ-Pod în producția de serie, micuțul electrocar urmând să fie supus unor teste ample pe teritorii închise, iar ulterior ar putea fi lansat în regim de test și în orașele franceze.
0
1,525
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!