Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Renault prezintă varianta de serie a celui mai accesibil SUV coupe din segment - Arkana

24 Mai 2019 - 11:23
Redacţia PiataAuto.md
Renault a dat startul pre-comenzilor pentru primul său SUV coupe, noul Arkana, inițial doar în Rusia. Francezii au anunțat motorizările și prețurile pentru "cel mai accesibil" SUV coupe din segment și au dezvăluit designul exterior și habitaclul versiunii de serie Arkana.
Designul exterior Renault Arkana a fost dezvăluit mult mai devreme, iar versiunea de serie nu a adus prea multe surprize la acest capitol – SUV-ul coupe adoptă limbajul stilistic curent al aconstructorului francez, cu blocuri optice frontale și stopuri inspirate de cele mai noi modele din gamă. Versiunea de serie vine, cu jante din aliaj cu dimensiuni mai modeste și elemente din plastic negru la exterior care, însă, aparent se regăsesc aici de dragul reducerii costurilor, ci nu pentru a accentua caracterul de offroad al noului SUV.
Un mister până acum a fost interiorul SUV-ulu – anterior francezii nu au prezentat nici schițe cu designul planșei de bord, iar modelele "vii" prezentate în cadrul evenimentelor auto din Rusia avea geamuri umbrite ce nu au permis accesul la interior. Ei bine, "rudenia" cu Dacia Duster este mai vizibilă la interior: Arkana a primit o planșă de bord masivă cu elemente de control, precum comenzile sistemului de climatizare, preluate de la noul Duster. În ciuda aspectului exterior atractiv și cu adevărat revoluționar pentru un SUV accesibil, substratul tehnic bazat pe platforma B0 a provocat limitări grave la capitolul dotări. Chiar și în variantele de top Arkana nu va putea surprinde cu echipamente originale, care nu pot fi comandate pentru un Duster.
Inițial Renault Arkana va fi disponibilă în Rusia cu ediția limitată Edition One. SUV-ul respectiv are la bază nivelul de echipare de top, care ulterior va fi disponibil pentru noul model, ce include motorizarea TCe 150 – motorul dezvoltat de Renault și Daimler, care și-a făcut apariția pe Mercedes-Benz A-Class, Renault Scenic, Kadjar și, mai nou, Dacia Duster. Benzinarul turboaspirat de 1.33 litri are la activ 150 CP și 250 Nm și asigură un timp de accelerație de 10.5 secunde până la 100 km/h. Motorul se cuplează la cutia cu variație continuă ce transmite standard cuplul pe puntea față, sistemul de tracțiune integrală, apropo, identic celui de pe Duster, fiind oferit opțional.
Renault Arkana poate fi pre-comandat acum în Rusia, însă doar în spațiul online – show-room-urile Renault din Rusia nu au încă în posesie noul model. Prețul pentru versiunea limitată Edition One cu benzinar TCe 150, cutie automată CVT și tracțiune integrală este de 1.5 milioane ruble rusești, echivalentul a 20,760 euro, conform cursului actual. Per comparație, la acest preț în Rusia poate fi achiziționat un Volkswagen Tiguan în echiparea incipientă, cu benzinar 1.0 TSI, cutie manuală și tracțiune pe puntea față, sau Hyundai Creta, bestseller în Rusia, în versiunea de top, cu benzinar aspirat natural de 2.0 litri, cuplat la cutia automată cu 6 rapoarte și sistem de tracțiune integrală. Presa rusească menționează, însă, că prețul pentru Edition One este unul promoțional, și deși în varianta respectivă Arkana este extrem de bine echipată, ulterior versiunile de top standard ar putea avea un preț mai piperat. Prețurile versiunilor incipiente urmează să fie anunțate mai târziu.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (24 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter