Rețeaua internațională de încărcare rapidă Ionity enumeră 100 stații în Europa

Proiectul internațional Ionity, la care participă constructori auto precum BMW, Daimler, Ford și Volkswagen a atins o nouă bornă importantă – numărul stațiilor de încărcare rapidă pentru electromobile și hibride în Europa constituie acum 100 unități. Tot mai multe stații Ionity împânzesc autostrăzile principale europene, iar cel mai mult stațiile sunt răspândite în țări precum Danemarca, Germania și Norvegia.
Proiectul a luat naștere cu 1.5 ani mai devreme, când concernele BMW, Daimler, Ford și Volkswagen au dispus crearea unei alianțe pentru contribuirea comună la lansarea unei rețele dezvoltate de stații de încărcare rapidă pentru electromobile în Europa.
Pe parcursul acestor luni au fost inaugurate deja 100 stații Ionity, însă constructorii auto nu se opresc aici! Potrivit proiectului, până la finalul anului 2020, rețeaua Ionity trebuie să enumere circa 400 stații de încărcare pentru electromobile. În prezent sunt aflate în construcție alte 51 stații de încărcare.
Cea mai nouă stație a fost inaugurată de curând în localitatea Rygge din Norvegia, oferind 6 puncte de încărcare, iar ulterior numărul acesta poate fi mărit până la 12 puncte de încărcare. Cele mai răspândite stațiile Ionity sunt în țările precum Danemarca, Germania și Norvegia.
0
248
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!