România interzice radarele ascunse! Utilizarea dispozitivelor va fi posibilă doar cu mașini inscripționate și în locuri vizibile

Regulamentul cu privire la constatarea încălcării vitezei legale pe drumurile publice a fost modificat în România. Potrivit noilor prevederi, este interzisă utilizarea radarelor ascunse și mașinilor de tip capcană pentru înregistrarea și documentarea încălcărilor. Proiectul a fost adoptat de Parlamentul României și urmează să fie aprobat de președinte.

Noul proiect prevede utilizarea radarelor doar cu mașini cu inscripții specifice, amplasate în locuri vizibile. Afară de aceasta, utilizarea radarelor mobile de tip pistol va fi permisă în raza de cel mult 10 metri de automobilul de poliție și doar de angajați ai poliției îmbrăcați în uniforma specifică. Astfel, proiectul exclude în totalitate utilizarea radarelor de tip capcană pe teritoriul României.
Modificările au fost adoptate de Camera Deputaților din cadrul Parlamentului României, însă pentru a intra în vigoare modificările trebuie acceptate de președinte și să fie publicate în Monitorul Oficial. De menționat, că un asemenea proiect a fost aprobat de Parlament anul trecut, însă decizia a fost atacată la Curtea Constituțională, care a trimis proiectul spre examinare. Noul proiect se distinge de cel de anul trecut prin lipsa prevederii, potrivit căreia utilizarea radarelor este permisă doar prin anunțarea prezenței unui asemenea dispozitiv cu cel puțin 500 metri înainte prin intermediul unor panouri rutiere speciale.

Angajații poliției rutiere din România s-au expus dur pe marginea proiectului anterior. Potrivit reprezentanților forțelor de ordine, proiectul va duce inevitabil la sporirea numărului de încălcări ale viteze maxime admise, ceea ce va duce, la rândul său, la sporirea numărului de accidente cauzate de viteza excesivă.

Ce părere aveți despre decizia deputaților români? Ar fi acesta un exemplu bun de urmat de autoritățile de la Chișinău?
0
1,645
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!