Se scumpesc carburanții! Stațiile de alimentare au afișat prețuri mai mari cu un leu pentru benzină și motorină!

În Moldova se scumpesc carburanții: mai multe stații de alimentare cu combustibil au afișat prețuri noi, mai mari cu circa 1 leu decât anterior, pentru benzină și motorină.

Astfel, prețul mediu pentru benzina cu cifra octanică 95 constituie acum 19.37-19.45 lei per litru, sau cu circa 1 leu mai mult decât anterior, pe când motorina indică un preț între 17.45-17,49 lei per litru, sau cu circa 85 bani mai mult decât anterior. Prețul pentru benzina cu cifra octanică 98 atinge în urma modificărilor prețul de 20.25 lei per litru.
Amintim că Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) stabilește acum un preț plafon pentru combustibil o dată la 3 luni și poate interveni în această perioadă doar în cazul unor devieri mai mari de 10% a prețului, în raport cu cotațiile medii Platts, raportate la cursul valutar al Băncii Naționale a Moldovei (BNM).

De menționat că benzinăriile au afișat prețuri noi atât pe panourile din preajma stațiilor de alimentare, cât și pe site-urile oficiale. ANRE, însă, nu a venit deocamdată cu un comunicat de presă în acest sens.
0
1,339
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!