Studenții Volkswagen au pregătit două modele de performanță unice pe baza Golf GTI și Golf R Variant

Studenții Volkswagen au pregătit două modele conceptuale unice cu tehnologii revoluționare la bord chiar și la nivel de industrie auto pentru Festivalul de la Worthersee. Germanii s-au prezentat la eveniment cu două echipe și două mașini de performanță, una bazată pe Volkswagen Golf GTI, și cea de-a doua, construită pe baza Volkswagen Golf R Variant.
Conceptul Aurora a fost dezvoltat de echipa de studenți din Wolfsburg pe baza versiunii cu 3 uși a hot-hatch-ului Volkswagen Golf GTI. Tinerii specialiști au modificat unitatea de propulsie pe benzină de 2.0 litri, ce a rezultat la o putere maximă de 380 CP. La nivel de design exterior hot-hatch-ul se distinge de modelele de serie prin nuanța specială Nardo Gray și pictogramele decorative de culoare neagră pe bord. În bara de protecție față au fost integrat un splitter frontal generos și elemente decorative evazate de culori contrastante. Cei de la bord sunt răsfățați de sistemul audio de înaltă performanță care oferă 3,500 wați.
Cea mai curioasă noutate apărută la bordul conceptului Aurora este sistemul multimedia cu afișaj holografic, montat în portbagajul hatchback-ului, în apropiere de boxa de înaltă performanță a sistemului audio. Pentru fixarea tehnologiei revoluționare la bord a fost nevoie de mai mult spațiu, iar în consecință a fost înlăturată bancheta din spate. Tehnologia poate proiecta diferite elemente 3D, iar cel mai uimitor este faptul, că utilizatorii pot interacționa prin atingere cu proiecția holografică! De menționat, că sistemul a fost elaborat și înregistrat de divizia de componente Volkswagen, iar în viitor, cu dezvoltarea gadget-urilor și utilizarea în mase a tehnologiilor holografice, acesta și-ar putea face apariția în diverse interpretări la bordul modelelor de serie Volkswagen.
Cel de-al doilea model, bazat pe Volkswagen Golf R Variant și denumit FighteR, a fost proiectat și construit de echipa de studenți sin Zwickau. Potrivit tinerilor ingineri, ce au stat la baza creației unice, break-ul ar putea fi angajat ca un automobil de siguranță în diverse curse și sporturi cu motor. Unitatea de propulsie de sub capotă are la activ 400 CP și cuplată la cutia robotizată DSG și sistemul de tracțiune integrală 4Motion. La exterior FighteR se distinge de break-urile de serie prin caroseria condimentată de multitudinea de culori și elemente de iluminare adiționale, situate în calandru și pe plafon.
La interior FighteR a primit tapiserie combinată din piele și Alcantara și un sistem audio ce indică performanțe similare de 3,500 wați, precum și în cazul conceptului Aurora. Modelul bazat pe Golf R Variant a fost înzestrat și cu o cameră de supraveghere de 360 grade, menită să înregistreze performanțele indicate de concept pe circuit, care pot fi ulterior savurate prin intermediul tehnologiilor VR.
0
1,579
GALERIE FOTO (11 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!