Un tâmplar din Peru a construit un VW Beetle din lemn și a pornit cu el într-o călătorie de peste 20 mii km spre New-York

Tâmplarul Bienvenido Ortega a construit un Volkswagen Beetle din lemn și a pornit la drum din Peru spre New-York, SUA, unde locuiește fiica sa, pentru a-i oferi personal cadoul.
Această istorie a început acum 2 ani, când fiica lui Bienvenido Ortega, Eneli, și-a dorit un cadou mai special cu ocazia zilei de naștere. În locul unei sărbători fastuoase, tânăra a cerut tatălui său, care este tâmplar de profesie, un automobil construit din lemn. Bienvenido, însă, a luat în serios moftul fiicei sale și a demarat construcția primului său automobil din lemn.
Prima mașină a fost creată pe baza unui Chevrolet clasic – tâmplarul a executat lucrările în câteva luni și a pornit la drum pentru a oferi cadoul fiicei personal, însă în Columbia a cedat partea tehnică a mașinii, pe care Bienvenido a și fost nevoit să o lase în dar prietenilor săi, deoarece reparația depășea termenul de zile în care tâmplarul trebuia să părăsească țara vecină.
Astfel, Bienvenido a revenit acasă, în Peru, și a început construcția unui nou automobil din lemn, însă de această dată a dispus crearea unei replici a renumitului Volkswagen Beetle din 1968. Pentru proiectul său, Bienvenido a utilizat substratul tehnic, precum motorul și suspensia preluate de la alte două unități clasice Volkswagen Beetle. Construcția caroseriei a durat circa 9 luni, iar asta pentru că tâmplarul a lucrat la ea doar în zilele libere, în afara serviciului.
De curând Bienvenido a pornit la drum, însă ajuns în Florida, SUA, motorul lui Beetle s-a defectat. În câteva zile, însă, aventurierul va înlătura defectul și își va continua drumul spre New-York. În prezent, Bienvenido a parcurs circa 20 mii kilometri timp de 2 luni – tâmplarul intenționează să ajungă la New-York până la 5 iulie, când Eneli va împlini 17 ani, și să-i ofere cadoul solicitat personal.
0
1,671
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!