(VIDEO) A fost lansat programul de reeducare a şoferilor ce conduc în stare de ebrietate! Şase şoferi au lucrat la morgă

În Moldova a fost lansat programul de reeducare a șoferilor documentați pentru condusul mijloacelor de transport în stare de ebrietate. Programul prevede muncă neremunerată în folosul comunității, inclusiv lucru la morgă! Primul grup de infractori și-a ispășit pedeapsa în Chișinău.

Programul denumit "Drink and Drive" prevede un curs de 3 luni, ce include 12 etape, inclusiv muncă neremunerată la morgă și spitale, unde participanții vor avea să asiste chiar și la autopsie! Şoferii documentați pentru conducerea mijloacelor de transport în stare de ebrietate pot lua parte la noul program doar benevol, urmând să achite costul de participare în mărime de 4,000 lei. Totodată, fără trecerea programului nu este posibilă restabilirea permisului de conducere.
Primul grup de infractori, format din 6 persoane documentate pentru șofatul în stare de ebrietate, au început programul. Aceștia au fost obligați să muncească timp de 5 ore la morgă, fiind angajați în curățarea încăperilor și teritoriului adiacent. Unul dintre participanți nu a avut curajul să asiste mai mult de câteva ore și a plecat acasă, iar în acest context organizatorii au menționat, că dacă persoana refuză să participe la una din cele 12 etape, întreg programul pentru persoana respectivă este anulat automat, iar astfel aceasta nu va avea posibilitatea să-și restabilească permisul de conducere.

În prezent, programul este lansat în Chișinău, Hâncești și Ungheni.
0
2,005
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!