(VIDEO) Google lansează actualizări importante pentru sistemul Android Auto

Google anunță actualizări pentru sistemul Android Auto pentru integrarea smartphone-urilor cu sistem de operare Android cu sistemul de infotainment de la bordul automobilelor. Americanii au introdus un set de actualizări stilistice, iar odată cu update-ul utilizatorii vor avea acces la mai multe aplicații de pe smartphone direct pe ecranul sistemului multimedia de la bordul automobilului.
Google a dezvoltat o interfață mai ergonomică pentru navigare în sistemul Android Auto prin introducerea unui nou launcher, care prevede navigarea printr-o listă verticală de aplicații, ce promite o experiență mai intuitivă, apropiată de navigarea unui smartphone cu sistem de operare Android. Launcher-ul de tip nou mai include o nouă bară de navigație în partea de jos a ecranului sistemului multimedia de la bordul automobilului, ce are inclusă funcția de multi-tasking, fiind posibilă utilizarea concomitentă a unui număr mai mare de aplicații, fără a fi nevoie de a părăsi aplicația utilizată la moment. De exemplu, utilizatorul va putea opera în același timp cu aplicația pentru fișiere audio și telefonul integrat în sistem sau sistemul de navigare Google Maps. Actualizările sunt menite să ofere un nivel mai mare de siguranță la utilizarea sistemului în timpul șofatului, fiind nevoie de mai puține tap-uri și mișcări pentru a accesa aplicația sau funcția dorită.
Pe lângă noul launcher, actualizările aduc un centru de notificări pentru apeluri și mesagerie cu posibilitatea de a răspunde imediat sau mai târziu, la alegerea utilizatorului. O altă noutate este tema închisă, disponibilă pe smartphone-urile cu sistem de operare Android de mai mulți ani, una indicată pentru condus pe timp de noapte, care să nu deranjeze cu iluminare excesivă. Totodată, interfața Android Auto va fi ajustată automat în conformitate cu dimensiunile ecranului utilizat de sistemul de infotainment de la bordul automobilului și, nu în ultimul rând, comenzile și siglele aplicațiilor vor fi actualizate în conformitate cu cele mai noi versiuni Android.
Google declară că la ora actuală sistemul Android Auto este disponibil pentru peste 500 modele de automobile din gama a peste 50 constructori auto la nivel global. Noua actualizare va fi disponibilă pentru utilizatori din vara acestui an.
0
1,456
GALERIE FOTO (5 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!