(VIDEO) Guvernul propune ridicarea permisului de conducere pentru depăşirea limitei de viteză

Guvernul a venit cu o propunere de înăsprire a sancţiunilor pentru încălcările comise de şoferii din Moldova. Conform proiectului, şoferii ce depăşesc limita de viteză admisă ar putea fi lipsiţi de permisul de conducere pe un termen de până la 6 luni. Cu o propunere în acest sens a venit Prim-Ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip.
Potrivit premierului, viteza excesivă rămâne a fi o încălcare extrem de răspândită în rândul şoferilor din ţara noastră şi una dintre cauzele principale a accidentelor rutiere soldate cu traumatisme şi decese. Pavel Filip a menţionat, că înăsprirea sancţiunilor pentru şoferii ce circulă în stare de ebrietate, introdusă anul trecut, a avut un impact benefic asupra siguranţei în traficul rutier, iar în primele trei luni ale acestui an numărul şoferilor documentaţi pentru conducerea mijloacelor de transport în stare de ebrietate a înregistrat o scădere cu circa 22%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.
În acest context, Guvernul a lansat o iniţiativă de înăsprire a sancţiunilor pentru şoferii vitezomani. Astfel, ar putea fi mărite amenzile pentru depăşirea limitei legale de viteză, iar în cazul depăşirii normei legale cu peste 40 km/h şoferii ar putea rămâne fără permis de conducere pe un termen de la 3 la 6 luni. Proiectul se află la etapa de dezbateri în prezent.
0
1,881
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!