Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Suedezii bat alarma: rulotele indică rezultate devastatoare în testele de siguranță cu impact frontal!

20 Mai 2019 - 12:14
Redacţia PiataAuto.md
Instituția de stat pentru transport din Suedia a organizat teste de siguranță pentru rulote după standardul EuroNCAP. Rezultatele indicate de vehiculele dedicate călătoriilor sunt deplorabile și periculoase pentru toți pasagerii de la bord în cazul unui impact frontal la viteză de 64 km/h.
Suedezii s-au arătat preocupați de siguranța oferită la bordul rulotelor în contextul sporirii cerererii din partea populației pentru acest tip de transport cu circa 50% pe parcursul ultimilor 5 ani, pe când în aceeași perioadă de timp a crescut numărul accidentelor fatale cu participarea rulotelor: din 2014 până în prezent în Suedia în urma accidentelor la bordul rulotelor au decedat circa 6 mii persoane, numărul celor traumatizate fiind de circa 100 mii.
La testele organizate de specialiștii suedezi au participat două rulote dezvoltate pe baza FIAT Ducato de generații diferite. Ambele vehicule au picat rușonos testele cu rezultate devastatoare. Testele au fost executate după standardul EuroNCAP – rulotele au fost supuse impacturilor frontale la viteză de 64 km/h. În urma cercetărilor, suedezii au stabilit că pasagerii riscă să se aleagă cu diverse traumatisme, uneori fatale, chiar și cu prezența airbag-urilor. O problemă gravă este creată de ambianța interioară și mobilierul de la bord, fixatoarele căruia nu rezistă energiei impactului și pot accidenta grav pasagerii.
În acest context, specialiștii suedezi vor înainta comisiei EuroNCAP o cerere pentru a introduce în mod obligatoriu programuri de crash-test pentru rulote, iar astfel suedezii speră să stimuleze constructorii de rulote să sporească cercetările și tehnologiile în domeniul siguranței pentru acest tip de transport.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter