Viitoarele modele Mercedes-Benz vor comunica cu infrastructura și alți participanți la trafic pentru prevenirea accidentelor

Mercedes-Benz a lansat o serie de teste a tehnologiilor inovatoare ce-și vor face loc în viitorul apropiat pe modelele de serie ale producătorului din Stuttgart. O parte dintre aceste tehnologii sunt dezvăluite cu prototipul special Mercedes-Benz GLE, ce va porni testarea acestora pe drumurile publice. Printre noile sisteme de siguranță dezvăluite de germani, sunt unele cu adevărat uimitoare, menite să protejeze pietonii și traficul rutier de alți participanți la trafic prin comunicare cu infrasctructura înconjurătoare și implicare directă!
Prototipul ESF 2019 lansat de germani a fost dezvoltat pe versiunea plug-in hybrid a celui mai nou GLE, însă acesta a fost echipat cu sisteme intelectuale de siguranță inspirate din domeniul sci-fi. Mercedes-Benz pregătește tehnologii avansate și pentru automobilele dotate cu sisteme de pilot automat, iar astfel noul ESF 2019 dispune de volan futurist și pedale retractabile, ceea ce a dus la repoziționarea airbag-urilor la interior, numărul cărora, apropo, a fost mărit, comparativ cu modelele de serie.
Cu noul prototip debutează sistemul Pre-Safe Curve, menit să atenționeze șoferul în cazul în care automobilul se apropie de o curbă cu viteză excesivă, pentru a reduce viteza. Concomitent sistemul va pretensiona centurile de siguranță ale pasagerilor. Un sistem inovator pentru siguranța micuților pasageri de la bord se numește Pre-Safe Child – sistemul este capabil să pretensioneze lejer centurile de siguranță ale copiilor, să umle elementele de protecție din preajma scaunelor speciale pentru copii, iar cel mai uimitor este că sistemul poate monitoriza modul de instalare a scaunului și să atenționeze dacă la instalare a fost comisă o greșeală, și să monitorizeze semnele vitale ale copiilor.
Sistemul Pre-Safe Impulse Rear este menit să evite automat impacturile posterioare. Sistemul include un ansamblu de camere de luat vederi, radare și sistem de operare intelectual, ce poate anticipa un eventual impact din spate, când automobilul staționează, și să pornească automobilul automatizat din loc, în caz că situația din față permite acest lucru, pentru a preveni sau minimiza accidentul.
Celelalte sisteme dedicate automobilelor autonome sunt de-a dreptul inspirate din domeniul fantasticii: la exterior ESF 2019 a fost înzestrat cu mai multe suprafețe digitale, cu diferite afișaje, ce pot atenționa despre prezența, de exemplu, unui pieton în cale alți participanți la trafic, iar asta chiar dacă automobilul este parcat. Totodată sistemul va ilumina automatizat pietonul apărut în cale pentru o vizibilitate mai bună pentru ceilalți participanți la trafic!
Un nou sistem a fost dezvoltat pentru cazurile în care impactul nu a putut fi evitat. În cazul accidentului cu participarea ESF 2019, un robot de dimensiuni mici va atenționa alți participanți la trafic despre accidentul produs în cale și obstacole, iar un triunghi de atenționare va fi ridicat automat pe plafonul SUV-ului.
În următoarele luni germanii vor lansa o serie de teste cu noul prototip ESF 2019 pe drumurile publice, iar în toamna acestui an, la Salonul Auto de la Frankfurt, SUV-ul conceptual va putea fi admirat de vizitatorii evenimentului auto.
0
1,396
GALERIE FOTO (32 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!