Autoritățile germane solicită celor de la Opel rechemarea modelelor Adam și Corsa din cauza emisiilor

Autoritățile din Germania au solicitat celor de la Opel organizarea unui recall pentru unele versiuni ale modelelor Adam și Corsa din cauza depășirii de către acestea a normelor legale de poluare. Potrivit datelor preliminare, ordinul emis de autoritățile germane vizează cel puțin 210 mii unități Adam și Corsa, dintre care cira 54 mii unități comercializate pe teritoriul Germaniei.
Potrivit datelor distribuite de Automotive News, unele versiuni ale compactelor Adam și Corsa au înregistrat un nivel de emisii de oxizi de azot simțitor mai mare în condiții reale, raportat la normele ecologice în vigoare și datele indicate de către producător. În urma cercetărilor, autoritățile germane au dispus rechemarea a circa 210 mii unități Opel Adam și Opel Corsa comercializate în Europa pentru înlăturarea "defecțiunilor", circa 54 mii dintre care au fost vândute în Germania. În context, Opel a efectuat un cotrol al calității în urma căruia s-a constatat că nivelul de emisii ar fi mai mare în regim de trafic real din cauza defecțiunilor la nivel de sondă Lambda, iar în consecință modelele Adam și Corsa cu parcurs de peste 50 mii kilometri ar putea indica un nivel de emisii mai mari decât cel admis legal.
Opel a început campania de informare a clienților, ce au achiziționat modelele vizate cu două luni în urmă, aceștia urmând să se prezinte în service-urile oficiale pentru înlăturarea gratuită a defecțiunilor. Germanii au mai adăugat, că problema poate fi rezolvată printr-o simplă actualizare de soft.
0
207
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!