BMW dezvăluie detalii despre planurile de electrificare și tehnologiile de ultimă generație din portofoliu

Pe parcursul zilei de ieri la Munchen a avut loc un eveniment extrem de important pentru BMW și fanii mărcii bavareze – constructorul a prezentat două concepte electrificate, printre care un supercar hybrid ce a dezvăluit detalii despre viitorul electric al diviziei M, dar și o motocicletă electrică ce ar putea evolua în viitor într-un model de serie. Însă noutățile nu se limitează aici, iar bavarezii au relatat amănunțit despre planurile de electrificare și au prezentat și un prototip de electromobil de performanță cu caracteristici de-a dreptul uimitoare.
BMW pășește cu dârzenie în segmentul electromobilelor, iar pentru următorii ani sunt pregătite mai multe modele cu propulsie 100% electrică, dar și versiuni hibride pentru modelele existente. Bavarezii anticipează că în următorii 2-3 ani cererea pentru hibride și electrice va simți o creștere de 100%, iar astfel pentru anul 2023 BMW planifică să ofere în propria gamă nu mai puțin de 25 modele electrificate, cu doi ani mai devreme decât se anunța anterior. Printre aceste 25 modele, cel puțin 12 vor dispune de sisteme de propulsie 100% electrică.
O premieră electrică este pregătită pentru anul curent – noul MINI Cooper SE va debuta până la finalul acestui an, iar pentru 2020 este planificată lansarea crossover-ului BMW iX3, pentru ca cu un an mai târziu gama să fie suplinită cu modele absoluit noi – sedanul i4 și crossover-ul iNext, ambele 100% electrice.
Tot în cadrul evenimentului special BMW a prezentat prototipul viitorului electromobil de performanță – modelul ce nu are o denumire deocamdată a fost prefațat de un Seria 5 de generație curentă, însă varianta de serie va avea un design absolut diferit. La etapa actuală prototipul este echipat cu 3 motoare electrice, unul pe puntea față și două pe puntea spate, ce livrează în tandem 720 CP, ceea ce este cu 95 CP mai mult decât oferă în prezent super-sedanul BMW M5 Competition cu benzinar V8 sub capotă!
Concomitent cu tehnologiile electrice, bavarezii dezvoltă și propriul sistem de pilot automat. Gama actuală BMW dispune de sistem de pilot automat de nivelul II, ce prevede un cruise control adaptiv cuplat la sistemul de menținere a benzii de circulație, ce necesită atenție și implicare permanentă din partea șoferului. Din 2021 modelele din cadrul BMW vor fi livrate cu sistem de pilot automat de nivelul III, ce va debuta în premieră cu crossover-ul electri BMW iNext. Ulterior se planifică lansarea sistemului de pilot automat de nivelul IV, ce prevede o automatizare aproape completă, iar șoferii, ajunși la destinație, vor putea părăsi habitaclul, iar automobilul va fi capabil să identifice ulterior un loc de parcare și să parcheze de sine stătător.
O altă funcție nouă, ce-și va face apariția pe modelele de serie cu propulsie hibridă BMW este eDrive Zones – sistemul conectat la navigație va identifica automatizat zonele din oraș în care este interzisă exploatarea automobilelor dotate cu motoare tradiționale cu combustie internă și va opri motorul termic de sine stătător.
0
1,670
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!