BMW și Volkswagen investesc în construcția celei mai mari fabrici de baterii pentru electromobile din Europa

BMW și Volkswagen au anunțat investiții în construcția celei mai mari fabrici de baterii pentru electromobile din Europa. Construcția uzinei va începe în luna august a acestui an în cadrul proiectului Northvolt, iar la ora actuală autorii proiectului au acumulat un capital cumulativ de un miliar de euro – mijloace financiare oferite de mai multe companii mondiale, inclusiv cele două concerne germane.
Deși construcția fabricii încă nici nu a luat start, Northvolt deja a colectat comenzi preliminare pentru baterii în valoare totală de peste 13 miliarde dolari. Bateriile urmează să fie produse până în 2030. Capacitatea inițială a fabricii va fi de 16 GWh, iar ulterior producția urmează să fie dublată.
Pe lângă BMW și Volkswagen, în proiectul Northvolt au investit IMAS Foundation (IKEA), compania Folksam, Goldman Sachs și fondurile de pensii AMF. Construcția uzinei va demara în luna august a acestui an în orașul Skelleftea din Suedia. Ulterior o uzină asemănătoare cu o capacitate de 16 GWh urmează să fie construită de către Northvolt pe teritoriul Germaniei, iar la proiectul respectiv participă și Volkswagen. Uzina germană urmează să-și înceapă activitatea în 2024.
0
1,361
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!