BMW susține că propulsoarele tradiționale cu combustie internă se vor menține în gamă încă cel puțin 30 de ani
28 Iunie 2019, 10:57
În ciuda creșterii popularității automobilelor electrificate și electrice, bavarezii sunt convinși că motoarele tradiționale cu combustie internă nu vor dispărea din ofertele constructorilor auto încă pentru cel puțin 30 de ani. Deși de la an la an BMW avansează în dezvoltarea sistemelor de propulsie alternative, oficialii companiei asigură că propulsoarele diesel se vor menține în gamă pe parcursul următorilor 20 ani, pe când motorizările pe benzină nu vor dispărea încă cel puțin 30 ani.

Cu informații în acest sens a venit membrul al Consiliului de Administrație BMW, Klaus Frohlich, în cadrul
evenimentului special #NEXTGen, ce a avut loc la Munchen săptămâna aceasta și a fost dedicat în special planurilor de electrificare ale concernului BMW. Oficialul a ținut un discurs în care a dezvăluit, că BMW va oferi automobile dotate cu motoare tradiționale cu combustie internă până în 2050, fie și în cadrul unor sisteme de propulsie hibridă.

În context, Klaus Frohlich a oferit câteva detalii despre soarta actualelor propulsoare cu combustie internă din gama BMW. Astfel, potrivit oficialului, unitatea turbodiesel de 1.5 litri,
cu 3 cilindri, ce este instalată în prezent sub capotele modelelor MINI și modelelor compacte BMW va fi eliminată din gamă în următorii ani, iar asta pentru că adaptarea unității la normele ecologice înăsprite ar genera costuri de dezvoltare mult prea mari, ce ar avea un impact negativ asupra prețului final al automobilului. Același viitor este rezervat, de altfel, și pentru unitatea turbodiesel cu 6 cilindri de 3.0 litri, utilizată de versiunile de top BMW M550d, X5 M50d, 750d și X7 M50d. Totodată, unitățile pe motorină cu 4 cilindri se vor menține în portofoliul bavarezilor pentru mai mulți ani.
PiataAuto.mdDenis Godorozea
0
1,629
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!