BMW va elimina MPV-urile Seria 2 Active Tourer și Seria 2 Gran Tourer! Modelele nu vor avea succesori

BMW intenționează să elimine din gamă monovolumele Seria 2 – varianta cu 5 locuri Active Tourer și versiunea mai mare, Gran Tourer, ce poate adăposti la bord până la 7 persoane. Potrivit informațiilor distribuite de Autocar, bavarezii vor anihila cele două modele din cauza vânzărilor mici, însă ulterior locul acestora vor fi preluate de modele noi, cu capacități sporite în offroad.
Monovolumele BMW Seria 2 au fost lansate pe piață în 2014. Primii ani de carieră au fost de succes pentru noile modele, în 2016 fiind comercializate circa 100 mii unități, însă ulterior Seria 2 Active Tourer și Seria 2 Gran Tourer au cunoscut un declin considerabil de peste 30%, anul 2018 fiind încheiat cu doar 68 mii unități comercializate.
În 2018 monovolumele Seria 2 au fost supuse unui facelift de mijloc de carieră, menit să îmbunătățească poziția acestora pe piață, și în această ipostază modelele vor mai fi comercializate încă pe parcursul a cel puțin 2 ani. Ulterior, însă, acestea vor fi eliminate din gamă, fără a avea succesori, a declarat Peter Henrich, vice-președintele BMW pentru publicația Autocar. Locul monovolumelor va fi preluat de crossover-e, or bavarezii planifică să dezvolte propria gamă de modele cu capacități în offroad, segment de piață ce indică creșteri anuale la nivel mondial. Astfel, BMW ar putea lansa versiuni mai mari pentru modelele X1 și X2, ce să poată oferi la bord locuri suficiente pentru 7 persoane.
0
1,644
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!