Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Bentley va lansa primul său electromobil în 2025! Până atunci britanicii vor hibridiza toată gama de modele

20 Iunie 2019 - 13:08
Redacţia PiataAuto.md
Bentley vrea să electrifice toată gama de modele și pregătește un automobil cu propulsie 100% electrică. Britanicii analizează posibilitatea lansării unui model cu celule de combustibil, electric, alimentat cu hidrogen, în locul unui electromobil clasic alimentat de la priză, iar până atunci urmează hibridizarea întregii game de modele.

Primul în istoria mărcii model hibrid a fost Bentley Bentayga, care la timpul său a devenit și primul SUV și primul model cu propulsor pe motorină în istoria mărcii britanice. Amintim că Bentayga Hybrid are la bază un benzinar V6, turboaspirat, acompaniat de un motor electric, ce în tandem livrează 449 CP. Cel mai probabil, această combinație urmează să fie transferată și pe alte modele.
Conform noilor planuri de electrificare, până în 2023 toate automobilele din gama Bentley vor dispune de câte o versiune hibridă, iar până în 2025 britanicii vor lansa și primul său electromobil. Potrivit estimărilor Bentley, cel puțin 30% din clienții brandurilor de lux sunt interesați de achiziția unui electromobil. Totodată, britanicii nu au luat încă o decizie fermă despre "forma și conținutul" viitorului electromobil. Este analizată și posibilitatea lansării unui electromobil fuel-cell – în prezent această tehnologie provoacă costuri mari de dezvoltare și producție, iar modelele lansate pe piață au și un preț mai piperat chiar și în raport cu electromobilele tradiționale. Acest fapt, aparent, nu ar fi o problemă pentru Bentley, care activează în sectorul automobilelor de lux, prețul cărora este din start mai mare. Marele avantaj al modelelor fuel-cell este timpul minim necesar pentru alimentare, ce poate fi comparat cu timpul necesar pentru alimentarea cu combustibil a unui model dotat cu motoare tradiționale cu combustie internă, pe când modelele electrice cu baterii încărcate de la priză au nevoie de cel puțin 30 minute de alimentare de la o sursă de încărcare rapidă.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter