Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Bolidul Volkswagen ID R cucerește un nou record și devine cel mai rapid electromobil pe Nurburgring

4 Iunie 2019 - 11:53
Redacţia PiataAuto.md
Germanii au cucerit un nou record de referință cu bolidul electric de curse Volkswagen ID R. De această dată electromobilul de performanță s-a impus pe renumitul circuit german Nurburgring, devenind cel mai rapid electromobil de serie pe traseul respectiv, iar asta după ce anterior germanii au cucerit recorduri similare pe Pikes Peak și Goodwood.
Distanța de 20.8 km a fost parcursă de Volkswagen ID R într-un timp de 6:05.336 minute, stabilind un nou record de referință și devastând recordul anterior atins de supercar-ul electric Nio EP9, ce a parcurs Iadul Verde în 6:45.90 minute în 2017. La volanul supercar-ului german a fost pilotul francez Romain Dumas, ce anterior a cucerit și traseul Pikes Peak la volanul supercar-ului german. De menționat, că pilotul iscusit a cucerit în repetate rânduri circuitul Nurburgring și anterior, în special obținând patru victorii la cursele de 24 de ore.
Volkswagen ID R a devastat rivalul Nio EP9 cu o diferență substanțială de timp, iar succesul este cu atât mai spectaculos dacă e să ținem cont de faptul, că bolidul chinez este cu până la de două ori mai puternic decât rivalul german: 1,360 CP și 1,480 Nm în cazul lui Nio EP9 versus 680 CP și 650 Nm în cazul lui VW ID R. Chiar și diferența de viteză maximă este substanțială – 313 km/h contra 270 km/h, În schimb, ID R este mai dinamic decât EP9 și este capabil să accelereze până la 100 km/h în doar 2.25 secunde, atunci când rivalul chinez execută același exercițiu în 2.7 secunde. Afară de aceasta, electromobilul german dispune de o forță de apăsare mai consistentă, grație sistemului DRS inspirat din bolizii Formula 1 cu eleron activ.
Germanii nu intenționează să se oprească aici, iar bolidul ID R își va continua cariera cu stabilirea recordurilor de referință și pe alte trasee. Ținta următoare este traseul din muntele Tianmen din China.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (5 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter