Britanicii de la Charge Cars lansează un Mustang clasic cu propulsie 100% electrică

În timp ce Ford pregătește un crossover electric cu design inspirat de la Mustang, britanicii de la Charge Motors oferă un Mustang clasic cu propulsie 100% electrică! Acesta este primul proiect al companiei tinere, ce a adunat în echipa sa ingineri experimentați din McLaren, Jaguar, Land Rover și echipa de curse Formula 1 Williams.
Ei bine, mașina din imagini nu este un Mustang, dată fiind propulsia 100% electrică și modernizările tehnice la nivel de siguranță, însă britanicii nu au mers pe calea chinezilor, ce adesea copie mașinile constructorilor europeni și americani, ci au dezvoltat propria mașină pe baza de licență, iar unele elemente ale caroseriei sunt chiar originale, de Mustang!
Mustang-ul electric este propulsat de 4 motoare, câte unul pentru fiecare roată. În tandem acestea livrează 476 CP și 1,200 Nm, însă cuplul maxim livrat roților poate atinge și până la 7,500 Nm! Având, astfel, tracțiune integrală, Mustang dispune și de un regim de condus mai special, dedicat amatorilor de drift, ce permite deconectarea motoarelor punții față, astfel încât în condus să fie angajată doar puntea spate. Retromobilul poate accelera până la 60 mph (97 km/h) în 3.99 secunde, viteza maximă fiind de 240 km/h. Motoarele electrice sunt alimentate de la un set de baterii de 64 kWh, capabile să asigure o autonomie de până la 322 km.
Publicul va putea face cunoștință cu pony-car-ul electri la Festivalul Vitezei de la Goodwood. Britanicii au deschis comenzile pentru propria creație și au anunțat un preț de pornire de 300 mii lire sterline. În total vor fi produse doar 499 unități Mustang cu propulsie electrică.
0
1,442
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!