Ce-ar fi dacă am combina un supercar cu un SUV? Lamborghini are un răspuns - noul Huracan Sterrato

Dorința de a combina două extreme din industria auto macină mai mulți producători și designeri de automobile, fiind prezentate modele de performanță de top cu capacități sporite în offroad, adesea sub formă de concept. O asemenea rețetă a fost preparată și de specialiștii Lamborghini, care au zis să combine două opere de artă din propria gamă, Huracan și Urus, pentru a prezenta conceptul spectaculos Huracan Sterrato.
Supercar-ul de offroad a fost dezvoltat pe baza Lamborghini Huracan EVO și are sub capotă unitatea pe benzină V10, aspirată natural, de 5.2 litri și cu 640 CP la activ, însă acesta s-a ales cu modificări substanțiale la nivel de suspensie, ce au rezultat într-o gardă la sol majorată cu 47 mm și unghiuri de atac mai mici.
Pragurile și partea interioară a supercar-ului de offroad au fost acoperite cu scuturi de protecție din aluminiu, iar aripile sunt protejate de plăci din materiale compozite, caracteristice SUV-urilor. La interior și-a făcut loc o carcasă de siguranță din titan, ce inspiră aventuri nu doar în offroad, dar și în zone muntoase periculoase, fără prea mari riscuri pentru cei de la bord în cazul unui accident.
Sistemele electronice de siguranță și asistență, inclusiv sistemul de tracțiune integrală și suspensia adaptivă sunt gestionate de unitatea de control Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata ce poate prezice anumite scenarii pe baza datelor colectate de sistemele de monitorizare și suspensie, astfel supercar-ul se poate adapta automat la condițiile de aderență scăzută și meteo nefavorabile, dar și să se pregătească pentru parcurgerea terenului accidentat.
0
1,749
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!