Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Chevrolet elimină din gama europeană versiunile de top a sportcar-urilor Camaro și Corvette

10 Iunie 2019 - 14:41
Redacţia PiataAuto.md
Chevrolet elimină motorizările de top din gama versiunilor Camaro și Corvette disponibile în Europa. Clienții de aici nu vor mai putea comanda sportcar-urile americane cu benzinarele de performanță V8 de 6.2 litri. Vânzările totale prea mici ar putea pune în pericol, însă, disponibilitatea acestor două modele în Europa indiferent de versiune și motorizare.
Cauza eliminării variantelor de top din listele de oferte disponibile pentru Chevrolet Camaro și Chevrolet Corvette este introducerea normelor WLTP în schimbul celor vechi NEDC în Europa. Noile standarde prevăd o testare apropiată de condițiile de exploatare reală a motoarelor și emisiilor, iar rezultatele indicate de motorizarea de top V8 de 6.2 litri nu se încadrează în limitele normelor înăsprite, iar cheltuielile pentru adaptarea motorului la noile norme sunt nejustificate în raport cu vânzările modeste indicate de cele două modele și, în special, a variantelor de top.
Motorizarea de top V8 de 6.2 litri, ce livrează 461 CP și 617 Nm, va fi exclusă din gama versiunilor disponibile în Europa începând cu luna septembrie a acestui an. Totodată americanii ar putea lua în calcul eliminarea completă a celor două modele de pe piața europeană pe fundalul vânzărilor mici: în 2018 Chevrolet a comercializat în Europa 1,758 unități Camaro și 557 unități Corvette, pe când în SUA în aceeași perioadă au fost comercializate 50,963 unități Camaro și, respectiv, 18,791 unități Corvette.
O șansă pentru Corvette de a rămâne în Europa este lansarea noii generații C8, care va debuta în premieră la 18 iulie curent. Potrivit informațiilor preliminare americanii pregătesc și o versiune cu propulsie hibridă pentru noul Corvette, ce s-ar putea bucura de un interes sporit din partea clienților europeni.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter