Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Citroen vrea să elimine din gamă modelul C4 Cactus! Crossover-ul nu va avea un succesor direct

25 Iunie 2019 - 16:17
Redacţia PiataAuto.md
Francezii vor elimina din gamă modelul Citroen C4 Cactus, iar crossover-ul copact nu va avea un succesor direct, cariera acestuia fiind încheiată chiar cu prima generație. Informația a fost confirmată oficial pentru britanicii de la Top Gear. Locul lui C4 Cactus va fi preluat de un alt crossover compact, ce va avea un design cu totul diferit și o nouă denumire.

În prezent francezii dezvoltă un nou crossover compact pentru a înlocui în gama de modele Citroen C4 Cactus, ce se va reține pe banda de producție încă câțiva ani, până în 2021. Noul model va adopta un limbaj stilistic cu totul nou, diferit de cel al lui Cactus, dar și o denumire nouă. Totodată, denumirea Cactus ar putea reveni în gama celor de la Citroen mai târziu, dar în cadrul unui model cu totul diferit de cel produs acum.
Citroen C4 Cactus a fost lansat pentru prima dată în 2014. Crossover-ul compact a fost dezvoltat pe platforma PF1, din cadrul PSA Peugeot-Citroen, și avea sub capotă unități de 1.2 și 1.6 litri. Inițial modelul s-a distins chiar și de alte automobile din gama Citroen cu un design mai special și un surplus de practicism, dictat în primul rând de elementele Airbump, menite să excludă apariția defectelor mici pe caroserie în urma micilor accidente în spațiu restrâns. Anul 2018 a adus crossover-ului un facelift amplu, ce a redus suprafețele Airbump de la exterior, acestea fiind rezervate doar pragurilor, iar sub capotă și-au făcut apariția două unități noi de 1.2 litri, una pe benzină, cu 130 CP la activ, și un turbodiesel, de 120 CP.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter