Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Confirmat: Mazda lansează primul său model 100% electric în 2020! Vor urma versiuni PHEV

10 Iunie 2019 - 13:02
Redacţia PiataAuto.md
Oficialii Mazda au venit cu precizări pe marginea planurilor de electrificare a constructorului nipon. Astfel, primul model 100% electric urmează să fie lansat pe parcursul anului viitor, iar mai târziu niponii vor lansa versiuni plug-in hybrid pentru gama actuală de modele.
Mazda a confirmat că pregătește un model cu propulsie 100% electrică în toamna anului trecut, iar acum cu precizări în acest sens a venit CEO-ul companiei nipone, Akira Marumoto, în cadrul unui interviu pentru publicația Automotive News. Oficialul a declarat, că deși Mazda în încheiat un parteneriat pentru dezvoltarea comună a electromobilelor cu Toyota, primul model electric din gama Mazda va fi un produs dezvoltat independent, pe propria platformă, cu propriul sistem de propulsie. Astfel, Marumoto a anunțat și termenii aproximativi de lansare pe piață a noului electromobil – anul 2020.
După lansarea primului său electromobil, Mazda intenționează să diversifice propria ofertă de modele electrificate prin lansarea mașinilor cu sisteme de propulsie plug-in hybrid – cu asemenea versiuni se vor alege modelele existente din gamă, dar nu este exclusă apariția unor modele absolut noi, oferite doar cu propulsie electrificată. Noile PHEV-uri Mazda vor debuta în 2021 sau în 2022.
În cadrul aceluiași interviu CEO-ul Mazda a exclus posibilitatea de a dezvolta motoare în comun cu Toyota, în cadrul parteneriatului tehnic, dar și cu un oricare alt producător. Potrivit oficialului companiei nipone, Mazda este un constructor mic, care trebuie să se concentreze pe elementele și sistemele unice dezvoltate de sine stătător, iar partajarea propriilor tehnologii cu alți producători ar dilua unicitatea brandului.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter