FIAT-Chrysler și Renault au renunțat la fuziune! Iată care este motivul

FIAT-Chrysler (FCA) și Grupul Renault au renunțat la fuziune! Comunicate de presă în acest sens au fost emise de cele două concerne în urmă cu câteva ore. Potrivit oficialilor companiilor, a fost luată decizia de a opri toate negocierile și procesele în vederea fuziunii, însă ideea nu a fost respinsă în totalitate de către cele două concerne.

În comunicatul de presă publicat de FCA se anunță, că compania a luat decizia de a opri negocierile în acest sens pe fundalul situației politice din Franța, ce nu poate contribui la un proces normal de fuziune în prezent – Guvernul Franței deține 15% din acțiunile Renault Group.
Francezii au emis un comunicat de presă mai rezervat, însă, în care au informat că procesul de fuziune a fost oprit la solicitarea Guvernului francez, dar fără a oferi informații despre motivele acestei decizii. Totodată oficialii francezi au declarat că vor studia "cu interes" oferta colegilor de la FCA în continuare.

Amintim că oferta inițială a celor de la FCA prevedea o fuziune cu schimb de acțiuni în favoarea ambelor părți. Noul concern ar putea deveni al treilea la nivel mondial, după vânzări, cedând doar în fața celor de la Toyota și Volkswagen, iar cu participarea concernului Nissan vânzările totale anuale ale noului grup ar putea atinge numărul record de 15 milioane automobile. În cadrul noului concern, brandurile din cadrul FCA ar primi acces la tehnologiile dezvoltate de Renault și Nissan pentru segmentul de automobile accesibile, iar cei de la Renault ar primi acces pe piața nord-americană, unde FCA are o rețea de dealeri și reprezentanțe bine dezvoltate.
0
1,840
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!