Facelift sau schimb de generații? Francezii prezintă noua compactă electrică Renault Zoe

Renault prezintă astăzi în premieră mondială noua, cea de-a doua generație a hatchback-ului compact cu propulsie electrică Zoe. Electromobilul urban a păstrat formele și une elemente de design ale predecesorului, dar vine cu modificări consistente de ordin tehnic, inclusiv cu un surplus de putere și o autonomie mai generoasă.
La nivel de design exterior cele mai multe modificări pot fi observate la partea frontală – hatchback-ul s-a ales cu faruri modificate cu o semnătură modificată luminilor de zi LED. Locul calandrului este în continuare preluat de sigla corporativă Renault, ce la noul Zoe este de dimensiuni și mai mari, iar mai jos se regăsește o bară de protecție redesenată. La nivel de forme și siluetă, modificările estetice nu sunt atât de semnificative, ba chiar și muchiile laterale au rămas la locurile sale, inclusiv mânerele portierelor spate, ascunse în montanți. La posterior sunt blocuri optice cu forme similare predecesorului, ce au beneficiat, însă, de o nouă semnătură LED, suficientă pentru a împrospăta la maxim aspectul exterior la spate al noului Zoe.
Cele mai consistente modificări estetice vin la interior, iar cu schimbul de generații Zoe promite și un nivel simțitor mai mare de dotări și echipamente la bord, hatchback-ul adaptând o planșă de bord mai familiaristă cu modelele mai mari din gama Renault. Designul panourilor portierelor a fost ușor regândit, însă mânerele ușilor și comenzile electrice pentru geamuri sunt în continuare identice cu modelele accesibile din gamă. Consola centrală se face dominată de ecranul imens al sistemului multimedia, amplasat vertical, urmat mai jos de blocul de comenzi pentru sistemul de climatizare, preluat de la noile Dacia Duster și Renault Arkana. Informația destinată șoferului va fi afișată pe instrumentarul de bord digital, amplasat orizontal, cu o diagonală de 9.3 inch.
Sistemul multimedia de la bordul noului electromobil ar trebui menționat aparte – acesta vine cu un ecran vertical cu o diagonală de 10 inch, disponibil până și pentru versiunile incipiente Zoe. Pe lângă afișarea datelor caracteristice electromobilelor, precum nivelul de încărcare a bateriilor și autonomia disponibilă, ecranul poate afișa recomandările și hărțile sistemului de navigație, odată ce acesta este inclus. Afară de aceasta, noul sistem multimedia oferă un set complex de posibilități de conectare cu gadget-urile mobile, inclusiv sistemele Apple CarPlay și Android Auto.
Lista motorizărilor este deschisă de unitatea electrică de 80 kW, echivalentul a 109 CP – electromotorul respectiv a fost disponibil și pentru precedenta generație Renault Zoe, fiind introdus la finalul de carieră a electromobilului. Varianta de top Zoe se va echipa cu unitatea electrică de 100 kW, echivalentul a 136 CP, și 245 Nm.
Renault Zoe de generație nouă va dispune de o baterie de 52 kWh (40 kWh anterior), ce oferă o autonomie maximă de până la 390 km conform standardului WLTP, în creștere cu circa 20% comparativ cu datele indicate de predecesor. De menționat, că dimensiunile bateriei au rămas aceleași, pe fundalul capacității mărite. Afară de aceasta, noul electromobil poate fi acum încărcat de la o "pompă" de încărcare rapidă cu curent continuu, grație conectorului Combo CCS. Francezii nu au menționat, de cât timp va avea nevoie Zoe pentru a face plinul, însă au menționat că 30 minute de încărcare la 50 kW ar fi suficiente pentru o autonomie de circa 150 km.
0
1,716
GALERIE FOTO (38 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!