Ford a dezvăluit detaliile tehnice despre cel mai puternic Mustang omologat pentru drumurile publice în istorie

Premiera mondială a noului Ford Mustang Shelby GT500 a avut loc la începutul acestui an. Versiunea de performanță de top a coupe-ului a debutat cu un kit aerodinamic exterior extrem de agresiv, iar americanii și-au botezat creația drept cel mai puternic Mustang creat vreodată pentru drumurile publice. Atunci, însă, constructorul nu a furnizat date despre unitatea de propulsie de sub capotă.
Cu câteva ore mai devreme americanii au publicat datele oficiale despre benzinarul de sub capota lui Mustang Shelby GT500. Coupe-ul de performanță este propulsat de unitatea pe benzină V8 de 5.2 litri, ce livrează 760 CP și un cuplu maxim monstruos de 847 Nm, transmis pe puntea spate prin intermediul cutiei robotizate Termec cu 7 rapoarte și dublu ambreiaj. Americanii au menționat, că transmisia a fost dezvoltată cu suportul echipei de ingineri, ce a stat la baza noului supercar Ford GT.
Astfel, acesta este cel mai puternic Mustang omologat pentru drumurile publice în istoria mărcii Ford. Cu această unitate coupe-ul accelerează până la 60 mph (97 km/h) în circa 3.5 secunde, iar distanța de un sfert de milă este cucerită în mai puțin de 11 secunde.
0
1,710
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!