Honda a creat o bestie de tuns iarbă și a înregistrat un record mondial de accelerație

Honda a înregistrat un record mondial de accelerație, înregistrat de Cartea Recordurilor cu o mașină... de tuns iarbă! Bestia Honda Mean Mower V2 a atins viteza de 100 mph (161 km/h) într-un timp record, încât multe automobile de serie sunt mai lente în accelerația până la 100 km/h!
Reprezentanții Cărții Recordurilor Guinness au înregistrat performanțele mașinii de tuns iarbă Honda Mean Mower V2 pe circuitul Dekra Lausitzring din Germania – pilotul Jess Hawkins a reușit să accelereze cu mașina de tuns iarbă până la viteza de 100 mph (161 km/h) într-un timp record de doar 6.29 secunde, în timp ce viteza de 100 km/h a fost atinsă în mai puțin de 3 secunde. Apropo, tot pe acest circuit niponii au și aflat care este viteza maximă atinsă de Mean Mower V2 – 243 km/h!
Cea de-a doua versiune Honda Mean Mower a fost dezvoltată pe baza unei platforme speciale din oțel, pe care s-a situat caroseria tractorului compact Honda HF 2622, iar unitatea de propulsie ce pune în mișcare micuțul monstru a fost preluată de la motocicleta CBR1000RR Fireblade SP – unitatea pe benzină de 1.0 litri, cu 4 cilindri, capabilă să atingă puterea maximă de 203 CP la 13 mii turații per minut. Greutatea proprie a bestiei de tuns iarbă constituie doar 69.1 kg.
0
492
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
TESTE DRIVE DE CARE AŢI PUTEA FI INTERESAT
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!