Lamborghini este dispus să lanseze un supercar cu capacități în offroad pe baza conceptului Huracan Sterrato

Lamborghini analizează posibilitatea lansării în producția de serie a unui supercar cu capacități sporite în offroad pe baza conceptului Huracan Sterrato! Premiera conceptului a avut loc la începutul lunii iunie, acesta reușind să atragă un interes sporit din partea fanilor, fapt ce a determinat conducerea Lamborghini să ia în calcul o eventuală producție de serie.
Informația a fost oferită de directorul tehnic Lamborghini, Maurizio Reggiani, într-un interviu pentru publicația Automobile. Oficialul a declarat că, chiar și cu un buget restrâns, compania italiană ar putea lansa o serie limitată de supercar-uri cu capacități în offroad și să înregistreze profit de pe urma vânzărilor. Reducerea costurilor va fi posibiliă inclusiv grație producției elementelor de caroserie cu utilizarea imprimantelor 3D.
Astfel, către anii 2020-2021 Lamborghini ar putea lansa o serie limitată la 500-1,000 unități Huracan Sterrato. Fiecare unitate va avea un preț de pornire de circa 240 mii euro. După versiunea de offroad, Huracan ar putea primi și o versiune cu propulsie hibridă în 2022, iar pentru anul 2023 este planificată versiunea demențială Superveloce.
Amintim că supercar-ul conceptual este propulsat de unitatea V10 pe benzină, aspirată natural, de 5.2 litri, utilizată de supercar-urile de serie. Conceptul dispune de o suspensie ajustabilă adaptivă, cu regimuri de condus pe teren accidentat, iar garda la sol este cu 47 mm mai mare decât în cazul supercar-urilor standard.
0
2,686
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!