MINI prezintă primele imagini și detalii despre noul hot-hatch de performanță John Cooper Works GP

La cursa de anduranță de 24 de Nurburgring ce a avut loc în acest week-end britanicii au prezentat în premieră mondială prototipul celui mai performant hatchback MINI – noul John Cooper Works GP. Deși modelul a fost acoperit de peliculă protectoare pentru a ascunde o parte din elementele caroseriei, britanicii nu au ezitat să ofere un prim set oficial de informații despre viitorul hot-hatch.
Ediția specială GP nu este una nouă pentru britanici, de altfel, generațiile anterioare ale hatchback-ului MINI erau oferite cu ediții similare – primul astfel de model fiind lansat în 2006, pe când cel de-al doilea a fost disponibil începând cu 2012, însă în cazul primelor două generații versiunile GP aveau un propulsor identic cu versiunile John Cooper Works, diferența fiind făcută de setările speciale ale suspensiei și aspectul exterior.
Noul MINI John Cooper Works GP, precum și predecesorii, a beneficiat de un tratament special pentru suspensie și elementele aerodinamice, dar a mai primit și modificări și pentru unitatea de propulsie devenind, astfel, unul dintre cele mai performante MINI din istorie! Britanicii nu au dezvăluit prea multe detalii despre îmbunătățirile aplicate pentru motorul pe benzină, dar au asigurat că acesta va avea la activ peste 300 CP.
Cel mai probabil, este vorba de unitatea turboaspirată cu 306 CP la activ, de care au beneficiat noile MINI JCW Clubman și MINI JCW Countryman, un surplus simțitor de putere comparativ cu varianta pre-facelift MINI John Cooper Works, ce avea la activ 231 CP. Aceste îmbunătățiri au dus la stabilirea unui timp simțitor mai bun pe Nurburgring – dacă anterior hot-hatch-ul parcurgea un tur în 8 minute și 23 secunde, atunci timpul a fost redus la 8 minute.
Totuși, cei de la MINI încă nu au finalizat testele cu noul John Cooper Works GP, iar versiunea de serie urmează să fie lansată în 2020. În schimb, britanicii au anunțat și numărul total de hot-hatch-uri, ce urmează să fie produse – 3,000 unități.
0
395
GALERIE FOTO (68 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!